Благовеста Костова – ЩО Е СЕТА?

Излишно е да казваме, че чрез СЕТА всички наднационални търговски и социални договори директно ще си се прилагат, без дори и да се одобряват от местните парламенти. Това Извратени Конвенции, Стратегии за отнемане на децата ни, дупчене за шистов газ и пр., без и да разберем кога са ни натресени и от кого даже, ще са част от нашия живот.

Но да кажа по по-прост начин що е СЕТА. СЕТА е когато ти джендеросат едното дете, а другото ти го вземат социалните, понеже не се е джендеросало покрай братчето си и твърдо си отстоява позицията, че е момиченце, а не момченце. СЕТА е когато цената на водата е толкова висока, че чакаш с нетърпение да завали дъжд, за да се изкъпеш, и за капак, когато завали дъжд и сложиш кофи и легени да се пълнят с дъждовна вода, дойдат данъчните да мерят количеството вода, понеже компанията, която ти доставя вода в концесионния си договор е добавила и огромен данък върху събирането на дъждовна вода. Не е смешно. Така постъпиха Веолия Уотър в Латинска Америка и имаше бунтуве.

СЕТА е това, когато нямаш пари да си платиш тока и тръгнеш за магазина да си купиш газена лампа и газ, но цената на лампите и газта са толкова високи, че не можеш и тях да си позволиш. И накрая се налага на тъмно да си кърпиш гащите и чорапите, та и пръстите си избодеш целите. А не можеш да си позволиш елементарни неща като вода, ток и газ, понеже където действа СЕТА, не правителството и синдикатите ще решават колко да ти е заплатата, а наднационалните корпорации, а те не обичкат много-много да плащат за работна ръка… Та, ако не са си внесли машини и роботи да им работят, ще им работиш ти за лев, лев и двадесет на час…. не повече….

Знам, че много от прочелите това ще се смеят с глас. Но и аз се смеех на глас преди 20-25 години, а може и повече да беше, когато четях една конспираторска книга и в нея пишеше, че в Европа на мястото на катедралите ще изникнат минарета и белите хора ще станат малцинство за сметка на мюсюлманите и африканците.

Щях да се смея и ако през 1995 някой ми беше казал, че здравеопазването ще стане толкова скъпо, че много хора няма да могат да си го позволят, а ние ще цъкаме СМСи и ще събираме капачки да си лекуваме децата.

Щях да се смея и ако някой ми беше казал тогава, че армия от бездомници и пенсионери ще рови по контейнерите за буклук, а банките ще изхвърлят десетки хиляди семейства на улиците…

Щях да се смея и ако някой тогава ми беше казал, че всяка година на определен ден голи мъже и жени с пера в задниците ще обикалят на жълтите павета.

Списъкът с това, което е щяло да ви разсмее преди 20 и повече години, но днес е факт, го допълвайте вие…. Аз само ще кажа, че СЕТА така ще ускори нещата, че нямаме 20 години да чакаме, докато вземем да събираме дъждовна вода за къпане и да търчим до магазина за газени лампи…

Чл. 4 от СЕТА дава право на компании да съдят България, ако правителството й реши да защити правата на работниците и своите граждани. Разбирай, ако правителството реши да вдигне заплащането на територията на България, по този договор Лидъл или Икеа ще осъдят България.

Също по този чл. 4, ако България забрани вноса на ГМО, компанията вносител ще съди България за пропуснати ползи. Ползите всяка компания ще си ги изчислява. Например Монсанто може да реши, че ще пропусне ползи в размер на 50 млрд долара и съдът ще му ги присъди. Същото важи и за компании, добиващи шистов газ, като Шеврон.

Отварям скоба за международните съдилища. За международните съдилища пък си има друг член. Но в общи линии е така измислен, че държава не може да съди компаниите, а компаниите не могат да загубят дело срещу Държавите. Та и съдилищата, които ще съдят Държавите, са наднационални и, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ‼️, ще се издържат от компаниите.

Нон сенс ‼️

Връщам се на чл 4. Та по този член Дънди може да осъди България, че концесионната такса, от процент и половина, която плаща, й е много голяма и тя губи от нея. Съдът не само ще отмени концесионната такса, а ще задължи България да върне и надзетите пари на Дънди в размер, който Дънди посочи. Може да са в порядъка пак на милиарди и никой не може да им оспорва тези пари.

А иначе преди малко влязох в челен сблъсък с един фен на СЕТА и той ми обясни в детайли, че е много хубаво, че България ще ратифицира СЕТА, понеже така ще ни паднат визите за сащ. Не знам на тоя дали чавка му е изпила акъла, или си е така роден, но простотията българска е въпиюща.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *