Дахер Фарид Дахер – Ламот – ЗОМБИТА

„Викът на украинската майка“ изважда на показ много неща. Тази скулптура показва, че децата в Йемен, Сърбия, Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, Донбас, Палестина, Мали, Нигер, ДР Конго и прочие нямат майки.

Интересно е защо нямаше скулптури, когато американски войници изнасилиха 14 годишно иракско момиче и го убиха пред майка му, заедно с нея и по-малкото й сестриче. Защо няма скулптури за жените, които бяха карани да изпиват фекалиите на американски войници в Ирак в затвора Абу Грейб?

Защо нямаше такива, когато американски дрон уби 7 невинни деца за пореден път в Кабул и за която седмици наред лъгаха, че са стреляли по терорист. Защо нямаше нищо, когато саудитци от американска база с американски самолет, пуснаха американска бомба, с американски наставления, която изби автобус пълен с над 40 дечица? Защото там няма деца и майки.

Или нашите зомбита с розови очила не ги виждат. И като говорим за нарушаване на международни права и инвазии, какво прави САЩ в Сирия, контролирайки петрола и житото на страната и подлагайки на глад и мизерия цялото население? Защо Израел почти всяка седмица навлиза в пространството на Ливан и Сирия и удря сирийската армия от 10 години насам, без провокация и без отговор, а не е ударила нито веднъж Ал-Кайда или ИДИЛ?

Преди няколко дни бе застреляна от израелски военни и една от най-известните арабски християнски журналистки Ширийн Абу Акле, редейки след това купища лъжи и оправдания. Каква свобода на словото има, когато Джулиън Асандж, Едуард Сноудън и Даниъл Хейл са или в затвора, или преследвани, заради нещата, които са разкрили?

Но, както знаете, нямаме право да задаваме въпроси, имаме право само да мразим и да злобеем срещу хората, задаващи въпроси. Да мразим до истерия тези, които ни посочат. Инак ще ти кажат „Като ни ти харисва, що ни си живийш в Угандата, ба, араб/русофил?“ Сигурно така са казвали и на такива хора в нацистка Германия.

„Тук има Boss, Adidas, Volkswagen, индустрия, бели хора, като не ти харесва, ходи си в израилтянските земи.“ Това са същите хора, които издигат Джордж Флойд за движението BLM като символ в борбата с расизма. Наркоман, наркопласьор, участник в грабежи, насочвал пистолет срещу корема на бременна чернокожа жена. А не момчето в мините в Конго.

Същите, които издигат ислямистката Линда Сарсур за лица на МееToo и феминистките движения, личност, която защитава бурките, а не се чуват гласовете на опресираните жени в тези места. Това са същите, които по време на пандемия изпадаха в истерия и вместо да обяснят тяхната позиция, единствено крещяха срещу останалите колко са били „глупави“ и бяха готови да се избият.

„Викът на украинската майка“ е не само израз на лицемерие. Това е въплъщението на омразата, злобата, нуждата да имаш врагове, върху които да ги излееш. То е изписано на лицето й. Скулптурата е и олицетворение на безвкусицата, липсата на въображение, дори светло детско такова. Такова творение може да поникне само в съзнанието на болен от жлъч и омраза човек, обладан от нуждата да мрази и обвинява някого.

Селективно и послушно, обаче. Както му кажат днешните господари. Щото повечето от най-гласовитите днес са бивши агенти на ДС или деца на партийни членове. Щото генетично се предава да си със силните на деня и нуждата да пишеш доноси, лепиш етикети и да създаваш врагове на народа. И ако ги няма тези критични гласове, тези послушни хора как ще доказват своята послушност и демократичност, дали си задават този въпрос. Те не си задават никакви въпроси.

Те затова си нагласяват историята и географията, създават си паралелен свят, в която да са във фалшива когнитивна хармония. За медиите има обяснение. Заплатите не се плащат от вятъра. И забележете. Когато задаваш въпроси, веднага те слагат в графи, лепят ти етикетите с клишета и почват да те мразят. Поздравяваш ги на улицата, те се правят, че не те виждат, защото не вееш синьо-жълти флагове. За такива деградирали, обезчовечени зомбита говорим.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *