Дахер Фарид Дахер – Ламот – САМО КОГАТО ИМ ИЗНАСЯ

Много са забавни хората, които ми пишат „ама що критикуваш Европа и Запада, що ползваш Фейсбук като много знаеш“, „като не ти харесва ходи си в Китай, Арабията или Африката„.

Същите ми го казват, докато пишат на телефони, чиито части са произведени в Китай, кралството на редкоземните елементи, като голяма част от материалите са от Африка (прословутият колтан примерно), а пластиките са от петрол, който е необходим и за транспорта. Хайде да спрем да ползваме Менделеевата таблица или хартията.

Някой може да каже „ами като не владеят технологиите, ще работят в мините и ще мрат„. Същите обаче са много гласовити, когато претендират за справедливост, свобода на бизнеса, морал, дискриминация, расизъм, европейски ценности.

САМО КОГАТО ИМ ИЗНАСЯ.

Щото може да е било така преди десетилетия, но не може да се очаква целият останал свят да седи стационарно, да слугува и тъне в мрак за сметка на Запада. Защото и той иска. И вече може, независимо дали чрез Китай или други източници на технологии и ноу-хау.

Най-дразнещият тип са онези, които имат самочувствието, сякаш те са измислили технологиите, които ползват, а са нищо повече от нищожни консуматори с географски късмет. Дори не се питат какво ние произвеждаме. Обикновено са и потресаващо технологически неграмотни.

Те не се различават от онези зелени, които искат да се спрат фосилните горива, а са окачени от глава до пети с техни продукти.

Самият Макрон призна миналата седмица, че Европа е направила историческа и стратегическа грешка, като е изнесла важни инфраструктура и технологии в Китай. И как няма да е така. Корпоративната алчност и арогантност доведоха дотам, че сега Европа е тотално производствено зависима от Китай и Далечния изток и изключително енергийно зависима от Русия и Близкия изток. Тотално зависима военно от САЩ.

Не само това, но Европа се заля с бежанци и имигранти – отново заради това корпоративно мислене, което търси евтина работна ръка и лесно управляем, зависим електорат. Повече лесни и бързи печалби. Защото на това мислене му трябват само консуматори и бачкатори.

Културното, религиозното, етническото, историческото разнообразие – всичко се опитва да се заличи, неосъзнавайки, че новодошлите са си запазили прираста, религията, културата и ще почнат да ги налагат, когато станат малко повече. Защото имат устойчив биологичен механизъм, за разлика от разпадащото семейство в „прогресивна“ Европа с нейните нови течения. Погледнете България, от 9 милиона се стопи на 6. Знам, че никак не е добре да ви го казва човек на име Дахер. Но аз познавам Изток по-добре от вас, друг арабин няма да ви го каже.

Най-лошото е, че Европа и САЩ си мислят, че ще се отърват от тези зависимости със сила и военни конфликти, чрез отварянето на нови войни и заплахи, чрез разграбване. Няма диалог, дипломация, интелект, създаване на изгодни, устойчиви икономически зависимости. Дори няма лидери, а само жалки марионетки. Постепенно конфликтите започват да се доближават все по-близо до сърцето на Европа.

И когато изкажеш критика към този нестабилен цивилизационен подход, зомбитата ти скачат и те обвиняват в пристрастие към други цивилизационни центрове. Приемат всяка критика с истерия и обвинения.

И не, никога не съм харесвал Китай или Русия повече от Европа. Те не са нито перфектни, нито по-добри. И те трябва да бъдат критикувани, най-вече защото не могат все още да създадат истински алтернативи и конкуренция. Защото само с конкуренция малките страни ще спечелят от големите и ще ги накарат да им се обръща по-голямо внимание. И САЩ ще спре да прилича на СССР, на заядлив, разпадащ се деспот. А ще прилича на САЩ от 50-те.

Повечето войни можеше да бъдат избегнати.

Затова не аз или хората като мен са враговете на Европа, напротив, като християнин от Сирия винаги съм я гледал като идеал. Сами разбирате разочарованието от реалността. Истинските врагове са онези, които се кичат с европейски лаври и се държат безкритично като жители не на СССР, а на Северна Корея или на арабска страна. Те неслучайно у нас са деца на комсомолци и агенти на ДС.

ПС. Ако не ви се четат ненужни словоизлияния, ви слагам видео, в което червеи тотално завземат тялото на охлюв. Той изглежда жив, красив и цветен, а всъщност е мъртво зомби, използвано като стръв от червеите, за да попаднат в по-голямо животно.

Идеята е същата.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *