Дахер Фарид Дахер – НЕВРОННА МРЕЖА

Корпорациите и кукловодите обичат да разглеждат хората като една невронна мрежа, през която спускат нужната идеология и тя да мине през всички основни звена. Тя да бъде попита от тези звена, които после да я разпространят нататък. Чрез социалните мрежи хората се превърнаха в такива неврони, които просто попиват спуснати модели и започват яростно да ги разпространяват, а звената, които не приемат „командата“ – да бъдат моментално и кресливо означени като „врагове“, „пропагандатори на злото“ и да бъдат преследвани със заучени епитети.

В тази светлина не е ли забавно как Пеевски и умнокрасивите говорят един и същи програмен език? Очакваш от тези хора да се спрат за малко и да се запитат дали няма грешка някъде в системата. Пеевски пее по цял ден същите постулати на умнокрасивите – руснаците са най-голямото зло, руснаците правят пропаганда в БНР, моментално гласува да се пращат оръжия на Украйна, да се унищожат руските тролове. Общо взето Пеевски казва и гласува за всичко, за което и един депутат на ППДБ го прави, със същите епитети, обвинения и същия плам. Основен враг: Русия. Попил е точно спуснатия указ и предава нататък, за да докаже, че е част от системата на сегашните господари.

Нормално е много неврони от умнокрасивитета да се държат като ощипани. Цялата им същност се гради върху постулата „Говори срещу Русия и руската хибридна война, тролове и зло“ и всичко ще е наред. Ще стигнеш далеч, ще си част от системата. Дори да си бездарно разглезено дете на комунисти или наследник на комунистически атентатори, ако повтаряш постулата, системата ще те носи на ръце, ще получиш постове и блага. Ако си бездарен автор или режисьор, но постоянно сочиш единствения път на светлината, т.е. колко са лоши рашистите, ще те засипят с награди.

Системата не се интересува дали имаш морал, талант, възпитание, памет или чест, интересува се да се подчиняваш и да повтаряш постулата.

Дори да си най-големия селски идиот от Кочериново, ако следваш зададената формула, ще си умен и красив европилот на скъпи евросамолети.

Когато обаче се появи кюфте-неврон като Пеевски, който нахално повтаря и прави същото, при това без усилия, дори бива хвален от Лидерите, нашите умнокрасиви дават на късо. Цялата им интелектуална мощ, която те градят само и единствено върху „Русия – злото трябва да умре“, се разпада, когато прост шкембест селянин без напън изпълнява същия модел и повтаря същото през цялото време. Изпадат в бяс и в оправдателен режим, как сега ще лансират интелектуалната им недосегаемост и превъзходство срещу неподчинените им врагове и нещастници от мрежите?

Но да ви кажа – лесно е. Всички можем да свалим гащи и да сме от умните и красивите. Но понеже ни е жал за тях, не го правим. Трябва да има нещо, което да осмисли и осребри жалкото им съществуване. Десетилетие след десетилетие едно и също. Шепа нещастници свалят гащи пред господари и крякат срещу другите как да им се подчиняваме, докато не дойдат следващите. Тогава само обръщат дупето и правят същото. На нас не ни остава друго, освен да им кажем, че гащи не сваляме пред никого. Предпочитаме да ни обявяват за врагове, от лошите.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *