Елеонора Калчева – ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ И РАВНОСМЕТКАТА ОТ ТЯХ

Тридесет години! Преди това моите роднини никога не загубиха вяра, че диктатурата на простака рано или късно ще си замине. Дори ме заведоха да ми покажат откраднатите си имоти, за да знам кои са, къде са, когато те си отидат. И когато аз казах, че от това няма смисъл, защото комунистите никога няма да ги върнат, те отговориха, че няма начин нормалността да не се завърне в България.

Аз отпразнувах падането на Берлинската стена с такава огромна радост, защото за мен това означаваше завръщането на нормалността. На база точно този възторг взех решения за живота си, за които горко съжалявам, като например да инвестирам и остана на територията. Помня вътрешната си убеденост и вяра, че българинът е богобоязлив, прекрасен, честен, трудолюбив и великолепен, и само комунистите му пречат, за да превърне страната ни в рай. Преди да ме наречете „наивна глупачка“, в своя защита ще кажа, че аз израснах с такива българи, а и защото Господ ме обича, и днес продължавам да попадам на такива, макар и не толкова често, колкото бих искала.

Днес ще отслужа панахида на онази надежда, но ще вдигна тост за новата. На този ден преди тридесет години не допусках изобщо какво ще се случи, защото не знаех един куп факти. Не знаех какво се е случило в т.н. „свободен свят“. Желязната завеса не пропусна информацията за грозното олевяване, за пълзящия марксизъм, за атентата срещу църквата, семейството и традиционните европейски ценности. Тогава не знаех, че обединението на Германия е стара мечта не на кого да е, а на Сталин, който веднага след края на ВСВ предлага да се изтегли от Източна, ако съюзниците се изтеглят от Западна Европа, камо ли да си обясня мотивите на тази щедрост.

Не знаех и биографиите на българските демократи. Предстоеше ми да немея пред факта, че любими партьори и приятели на Запада ще станат децата и внуците на комунистическата номенклатура, че първите западни бизнесмени, които ще дойдат, ще са обикновени мошеници. Не знаех нищо за Маркузе, и най-вече, не знаех, че нормалният, почтен, честен, тежък семеен бизнес ще бъде обявен за враг и подложен на геноцид.

За моето проглеждане огромна заслуга има г-н Костов, с когото говорих в качеството му на десен политик, личен мой представител в политиката и парламента. Когато той, а и г-н Иван Иванов ми обясниха, че моята частна собственост нямала никакво значение, че общественият интерес е над моя на данъкоплатец, разбрах, че нищо не е такова, каквото сочи табелата.

Сега, надеждата ми е по-различна. Сега вярвам, че нормалните хора (не тези, които гласуват за чума, за да лекуват холера), хората със здрав морал, ценности и чест ще си отвоюват живота обратно от марксисткия вирус. А надеждата ми е по-голяма, защото проблемът не е само български. Американци, британци, европейци, бразилци, австралийци, евреи и т.н. имат идентичен. Тоест, имаме партньори, които не бяха под диктатурата на простака, наложена с червен руски автомат, но паднаха жертва на уж либералния марксизъм.

Е, сега вече можем да си бъдем взаимно полезни… и каквото Бог реши.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *