Зоран Михалков – ГОСПОДА „ПРАВОВЕРНИТЕ“

В Европа има стотици хиляди имигранти от Третия свят – даоисти, индуси, сикхи, будисти, конфуцианци, джайнисти. Досега не е имало нито един проблем с тях.

Те живеят в Европа, работят, спазват религиозните си предписания. Никъде не съм чул някой да се оплаче, че обиждат религиозните му чувства, че жените в мини поли и къси потници го дразнят, че религиозните символи на домакините-християни го обиждат.

Живеят си хората, приели европейската култура и европейския начин на живот, като същевременно спазват и своите религиозни и културни практики.

Но при господа правоверните не е така.

Те, мюсюлманите са в една постоянна, агресивна позиция спрямо останалия свят. Тях постоянно нещо ги обижда, накърнява религиозните им чувства.

Те постоянно заплашват, обиждат, изискват повече и повече. Джамии, минарета, халал, забулени жени, сегрегация.

Те не могат да живеят в мир с останалите.

И това е проблем за европейското общество. Проблем, който е заложен в самата същност на ислямската религия. Тя е експанзионистична по същност, нетолерантна и крайно войнствена.

И това е неприятната истина, колко и да се опитвате да ни пробутате тезата за религията на мира и за кротките, скромни мюсюлмани, които вечно са обиждани и дискриминирани.

Европа и целият останал свят имат проблеми с Исляма, това е истина. Но решаването на проблема не зависи само от Европа и останалия свят.

Ислямът трябва да се реформира, да се научи да живее с другите, да се научи да уважава другите. В противен случай логиката на събитията ще доведе само до едно нещо – постоянен конфликт и накрая унищожителна война.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *