Ирини Зикидис – И МИ ИДЕ ДА ПИЩЯ!

Направих си политическия тест, измерващ икономическите, дипломатически, граждански и обществени убеждения. Никаква изненада – твърд центрист. Симпатизант на лявото, доколкото се бори за равни права и задължения на хора от всяка раса, етнос, пол, вероизповедание и сексуални предпочитания. Твърд радетел на икономическите стимули за малкия и среден бизнес, сериозен противник на всякакви социални програми, стимулиращи неработещи малцинства и групи, които паразитират на гърба на работещите, твърд противник на икономическата имиграция на „сирийски“ бежанци от Афганистан, Пакистан и Сомалия.

Мисля, че този тест е объркващ за България, където, за да си десен, е достатъчно да си русофоб. Десните в България, кой знае защо, подкрепят политиката на безразборно приемане на икономически имигранти с всичките й бъдещи социални последици, а левите мразят гейовете и чужденците. Всъщност, аз като цяло си мисля, че понятията ‘ляво’ и ‘дясно’ са безнадеждно остарели, защото вече сме свидетели на съвсем друг тип противопоставяне, и то не е класовата борба на 19-20 век. Мисля, че навсякъде левите, десните и центристките партии отдавна са загубили естествените си профили, поради една много проста причина – всички те са политически структури, обслужващи корпоративните интереси на транснационалния капитал и неговата визия от последните десетина години за агресивно премоделиране на света.

Не знам каква е ултимативната цел зад тази визия, но амалгамирането или задължителното метисизиране’ на Европа, по думите на Саркози още преди десетина години, е в пълен ход. От няколко дни съм се заровила в прогресивните идейни течения на британски, немски, френски и шведски елити и ми иде да пищя. Многобройни организации с всякакъв профил,

соушъл джъстис уориъри от всякакви разновидности, луди феминистки, призоваващи към изтреблението на белите мъже, инфантилни интелектуалци с плюшени мечета за имигрантите – сериозна част финансирани от могъщи НПО-та и поощрявани мълчаливо от стария политически мейнстрийм, бил той ляв или десен –

всички те са се захванали да разкъсват тъканта на съвременното западно общество, да воюват със старите консервативни ценности като родина, национална принадлежност, семейство, и да унищожават последните остатъци от старите идентичности на културно, историческо и семейно ниво.

Идейният авангард на глобализацията, която, освен икономически, има и демографски и културни измерения и задачи, по някакъв извратен начин е успяла да създаде цяла логическа структура, която набира жестока скорост на запад и тотално ми спира тока, само като им чета мозъчните диарии:

1) Белите мъже християни са виновни за всички проблеми в историята на човечеството – колониализъм, войни и т.н. и затова сега трябва да си платят. Това, че ще трябва да плащат потомците им, които не са направили нищо, не вълнува никого;
2) Белите жени също са били подтиснати от белия патриархат и също са страдали от него, следователно те нямат вина;
3) Следователно – за всичко е виновен белият, хетеросексуален, работещ мъж, бил той атеист или християнин, който, поради самата си природа е биологично детерминиран бял расист;
4) За да изкупи вината си, Европа е длъжна да приеме и да се нагърби с отглеждането на огромен брой мюсюлмански имигранти, а бялата жена трябва да започне да ражда от тях.
5) Единственият избор пред Европа е clultural enrichment, мултикултурализъм, глобализация и приемане на исляма наравно с християнството.

Пълна дивотия. Самата Европа, така както се е оформила исторически, е едно от най-пъстрите и мултикултурни ъгълчета на планетата. Сума ти езици, национални култури, общности, религии – само теглете един диагонал от Сицилия до Финландия и вижте за какво невероятно разнообразие иде реч. Какъв cultural enrichment за бога?

Или под cultural enrichment и мултикултурализъм се разбира единствено и само ислям?

Ега ти тъпотията.

И така в Западна Европа ще се формира едно мълчаливо и крайно недоволно мнозинство, което ще си гласува за Брекзит, и което медиите и носителите на експертиза ще ни внушават, че е плод на хибридната война. И един ден ще се събудим и ще се окаже, че Путин и Орбан са единствените десни европейски политици, които се борят срещу „нова, смесена, ислямизирана Европа„.

Ето, вижте, чуйте, помислете.

Докато шведското правителство обяснява на автохтонните шведи, че това вече не тяхната страна и че трябва ТЕ да се интегрират в новото общество (представено от забулена мюсюлманка), другите политици също раждат доста бодри идеи:


https://www.youtube.com/watch?v=4s8hSeK6SVI
https://www.express.co.uk/…/Swedish-minister-returning-ISIS…

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *