Ирини Зикидис – ПРЕЗИРАМ ВИ!!!

Преди няколко години имаше едни грантове, давани по проекти за „Разобличаване на българските исторически митове“. Официално заявената цел беше да се бори кръчмарският патриотизъм, да се подобрява междусъседският климат, както и постепенно да се изгражда една мултикултурна, а в последствие универсална общност, като кулминация на европейската, а по-натам и световната цивилизация.

Под шапката на тази идея закипя трескава дейност, къде платена с въпросните грантове, къде доброволна и безплатна. Започна се със спешна ревизия на минали събития, която за нула време се превърна в карикатурен прочит на историята. Завоевателите се превърнаха в съжители, че дори жертви, а петвековното спиране на прогреса на един народ внезапно разцъфна под формата на благоденствие и рахатлък.

След ревизирането на важни за българската национална идентичност събития, логично изникна въпросът какво да се прави с довчерашните скъпи на сърцето на всеки българин герои. И тук решението беше просто – омаскаряване. Борци за свобода, дали живота си за отечеството? Глупости. Обикновени кокошкари, тръгнали да се бунтуват срещу законната власт. Левски – еманацията на всичко свято за всеки българин? Глупости. „Пълничък“, „изнасилвач“ и „лайно“.

После дойде истинското развихряне. Гласуване Ердоган да ни пази небето и да правим обща флотилия. Прием на „сирийски“ емигранти от Афганистан, Пакистан, Еритрея и откъде ли не, ама те поне се оказаха по-умни и избягаха. Тотално отричане на традиции, обичаи и въобще на всичко, което е спасявало българската идентичност в продължение на пет тъмни и страшни века.

Под флага на плюшенобонбонената филантропия, въодушевените от собствената си претенциозна и фалшива възвишеност хуманисти наложиха нечуван терор във Фейса. Я си казал, че обичаш Левски и Ботев, я си се оказал примитивен ракиен чобанин. И всички, които систематично роптаеха срещу тая величествена глупост, моментално бяха набедени за платени кремълски тролове.

После дойде Тръмп, грантовете намаляха, но не и нихилизмът. Днес прочетох изказването на една дама за Ботев. ‘Ботев не е нито гениален, нито велик, нито голям поет’. Ок, правото на мнение е свещено, ама точно на този ден ли ма, бульо? Точно днес, на рождението му, ли трябва да протегнеш лепкави пръстенца и да оставиш мазната си следа по човека, толкова огромен, толкова велик, колкото никога не можеш да разбереш?

Презирам ви.

Презирам ви толкова дълбоко, колкото не можете да си представите.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *