КАРНАВАЛ НА ПОЛИТИЧЕСКОТО БЕЗУМИЕ

Във време, когато продажни и лъжливи проучвателни агенции и институти се надпреварват да ни мамят колко висок бил рейтингът на Ангела Меркел или как той непрекъснато се качвал, в люпилнята на неолиберализма и левичарството „Ню Йорк Таймс“ излизат напълно отрицателни статии за нея, а народът в Германия ясно изразява непреходната си „любов“ към най-омразната канцлерка в историята на страната.

Ето няколко снимки на гротескни и сатирични фигури, направени за немски карнавал, които говорят повече от хиляди думи за отношението на германците към Меркел:

На синята част на фигурата има надпис „бежанска вълна“, а отдолу лодката на Меркел е в състояние на овъркил.

Втора снимка показва канцлерката с немското знаме, на което пише: „Вие трябва да спестявате“, а човек, с надпис на ръката „Гърция“, й рисува мустаци като на Хитлер.

Нова снимка на карнавална фигура изобразява Меркел като паяк „черната вдовица“, а под него са черепите на унищожените от нея политически съратници.

Фигура, напомняща Меркел, на която се намира абревиатура на доскоро ръководения от нея Християн-демократически съюз, излита от ануса на фигура, изобразяваща САЩ.

Канцлерката и съперникът й за поста от Социал-демократическата партия Мартин Шулц се люлеят на люлка, която ще доведе до падането на единия, или, което е по-вероятно – на двамата заедно.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *