Любомир Канов – ЕДНА МАЛКА КОНСПИРАТИВНА ТЕОРИЯ

Струва ми се, че някаква малка, но финансово много могъща група от хора, от много десетилетия се опитва да постигне нещо много важно: да изтрие естествените различия между хората.

Един от опитите беше да се премахнат класите по Съветския начин. Пролята беше много кръв, много хора бяха унищожени в името на равенството и респективно справедливостта. В резултат се получи тумор, господство на най-уродливите членове на обществото над останалите, но все пак имаше и относителен успех във формирането на човекоподобна маса, колектив от уравнени донякъде индивиди, с изтрити и потиснати лични особености, които иначе биха им донесли неприятности. Експериментът приключи неуспешно, но много човешки талант беше погубен по този начин.

Когато това се разбра, че не работи, се наблегна на друга стратегия, която впрочем не беше напълно пренебрегвана и преди това, но сега придоби първостепенна важност. Най-общо казано, тя се представи като борба срещу дискриминацията.

Какво представлява дискриминацията? Това е основната човешка способност да намира и оценява различията, различното. Дискриминационната способност е необходима на човека за неговото оцеляване. Той трябва да разпознава например отровните растения от полезните, отровните змии или гъби, да отличава опасните животни от неопасните, да може да разпознае дали срещу него иде враг или приятел. Това е разсъдъчна способност, присъща на човека, да оценява различното в своето окръжение.

Срещу тази жизнено необходима и естествена човешка способност се започна война, като тя постепенно беше поругана, обвинена в грехове и накрая изведена до нивото на престъпление. По-точно, престъпление на мисълта и увреждащо правата на другите. Успешно бяха въведени закони “срещу дискриминацията” т.е.срещу способността да виждаш и намираш разлики между хората и нещата. Беше наложено вярването, че хората задължително трябва да се считат за еднакви и равни, без естествените и очевидни различия помежду им.

Оттам произтече постепенно и наложеното изискване например да не се прави разлика между умни и глупави хора при приемането в учебни заведения, например в елитни университети, а да се приемат по системата на квотите. Парадоксално, това се мотивираше с идеята, че трябва да има “многообразие”, тоест да има различни хора от различни слоеве на обществото в общият образователен казан, където естествените различия между хората постепенно да се изравнят.

Ефектът е все още рано да се оцени напълно, но е в общи линии катастрофален, както за образоващите се, така и за качеството на образованието. От известно време, междуполовите различия, които са неизменим факт на природата, станаха обект на тези странни и невидими демиурзи, които решиха, че наличието на два различни помежду си пола е довело до дискриминация и че трябва да се поправи тази грешка.

Кампанията в която потърпевшата страна беше прието да е женската, доведе до това, че например в австралийската армия или в канадските училища да бъде забранено да има обръщения с включен граматически пол, жени да бъдат слагани да управляват изтребители по задължително полови квоти, независимо от физическите им и бойни качества, в корпорациите да се въведат задължителни проценти по полов, а впрочем и по расов признак, независимо от квалификациите на кандидатите, изобщо да бъдат заличени колкото се може повече естествените разлики между хората в името на “равенството”.

Разви се учението, че се извършва дискриминация и насилие срещу хора, които са от среден или от междинен пол и започнаха да се налагат привилегии в тяхна полза, като освен това се налагат санкции срещу онези, които се противопоставят или дори само се осмеляват да роптаят срещу така разпоредените правила на поведение. Започна се активно обучение в училищата в тази насока.

В един определен момент изглежда, че на някого му хрумна антидискриминационната идея или се досети, че хората от Европа, пък и в така нареченият Развит Свят, са прекалено бели. Дискриминиращо бели, отличават се със своята белота! Как може да се излекува тази форма на дискриминация, на различие с останалия свят? Решението е — да се внесат от другаде хора с друг цвят и да се смесят с туземното бяло население, докато се получи някакъв усреднен общ бежов цвят, който да не позволява някой да бъде дискриминиран по този признак.

Как да стане това?

Ами просто трябва да се осигури безпроблемното нахлуване на големи цветни маси от други континенти, като предварително се обяви за отвратително, престъпно, расистко и дискриминиращо всяко противене на този процес. Ако е възможно, дори да се прокарат закони в този смисъл и процесът да се легализира по някакъв начин или ако не, да се осигурят поне “хуманитарни” фериботи, логистика, пари и прочие, за да може да се осъществи успешно начинанието по пренос на човешкия материал.

Какво е обаче интересното във всички тези опити “да се поправи” Света? Или по скоро да се “преправи” Света. Интересното, е че това изглежда като умишлено, организирано, целенасочено и многогодишно усилие, като план привеждан в изпълнение с упоритост, пари и организация на атаките “срещу дискриминацията” по законов, образователен и финасов път, с идеологическа трансформация на обществата и с доста ясна крайна цел.

Тази цел е трансформация на света – от място където съществуват различни индивиди, култури, държави и хора с своите особености, външен вид, психични нагласи и различно ниво на развитие, с различни възгледи и таланти – до едно общо месиво, в някакъв единен усреднен човек на Витрувиус.

Когато слушам днес от трибуните различни утописти като Бърни Сандърс или разнообразни леви политици из Европа, у мен възниква незабавно образът на Троцки, възседнал кон, на Маркс и Ленин, но също и на техните потайни и богати спонсори. Те са тук и сега, те никога не са се отказвали да наложат своите намерения “да преправят” света и човека, да уравнят и премахнат способността за различаване и естествените различия между хората, нациите и културите.

Не знам техните мотиви и намерения, не ги разбирам, те може да считат своите неуморни усилия за полезни и даже благородни, с цел установяване на някаква форма на справедливост и на глобален “социализъм”.

Аз обаче го намирам за най-очевиден сатанизъм.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *