Мариана Иванова – КОГНИТИВЕН ДИСОНАНС И КАМИОНИ

Сплашващите по света остават все по-малко и вече се държат за своя “разказ“ с върха на пръстите си, но правят всичко, за да издържат възможно най-дълго. “Разбираемо“ и комично. От момента, в който стана ясно, че ваксинираните могат да се заразят (а това се доказа през лятото на 2021 г.), всякакви статистики за брой ваксинирани спряха да имат смисъл.

След този момент „целите на ваксинацията“ се превърнаха единствено и само в маркетингови съобщения от производителите на ваксини. От това следва, че процентът на „ваксинирани в държавата“ е просто глупост, т.е. пропагандна пандемично-маркетингова политика. От този момент започна и преобличането на униформите.

Някои обаче, вероятно защото са “безнадеждно умни“, със сетни сили се опитват да задържат барем още малкичко това, в което се чувстваха страхотно и което им бяха обещали, че ще продължи вечно. Има обаче един проблем – карат си по старите схеми, очевидно нови инструкции няма, пропускайки факта, че старите схеми не работят.

Ето и част от техните нови “невероятно умни“ лакърдии, пардон, идеи. На първо място се лансира надеждата, че може да се появи някакъв животоопасен „нов щам“, който би могъл да удължи пандемията. Виден наш (хърватски) епидемиолог предупреждава – “в самия омикрон има 50-60 варианта.

Вервам, че и нАучно го е доказал … снощи, след втората ракия. За съжаление трябва да го разочаровам – вероятността да се пръкне някакъв омикронен син, племенник или внук и той да мутира в някакъв нов „опасен нов щам“ клони към нулата, а това не е и важно, защото, дори и да се появи, (недай Боже!), в него няма кой да повярва! Просто няма!

Държат се за фамозните covid-сертификати като удавник за сламка, буквално! Всъщност, присъствието, (все още), на covid-сертификати, във все по-малко държави, си има и друга причина и тя е прозаична. В момента се заработват последните добри печалби – космически брой тествания на космически голям брой хора.

Винаги, когато плащате за PCR или антигенен тест, знайте, че над 80% от тази сума отива в джобовете на някой “спасител“. По тази причина ще ги бутат колкото могат… пари са това. Последните. Бизнесът с ваксините умря и няма да е актуален десетилетия! Кой каквото изкара, изкара. Пфайзер се сдоби с една изключително добра пандемия. Вчера те обявиха, че “ваксината“ им е донесла $37 милиарда само миналата година, което я е направило най-доходоносното “лекарство“ в историята на фармацевтиката…

Дано им стигнат за изплащане на обезщетенията, които ги чакат, преди да сложат катинара и да отидат там, където ще ги хранят безплатно три пъти на ден до края на жалкия им живот. Нека си припомним – ковид паспортите бяха въведени от “много умните“, като начин хората да бъдат притиснати и да се боцнат “доброволно“ – това не е мое твърдение, те си го казват, с гордост.

Впрочем, с течение на времето се оказа, че те всъщност баш и не “мотивират“ за това, а за нещо друго… но това е друга тема. Нямам представа колко “умни“ хора са се сетили за този начин на “мотивация“, но с днешна дата, ако държат да останат поне малко “умни“, би трябвало да се самопровъзгласят за саботьори.

Агресивното налагане на тази “ваксина“ доведе до резистентност към всички други ваксини. Алелуя! Наскоро данни в тази посока публикуваха в Дания и във Великобритания, а вече и в Хърватия “тревожно“ се признава това. Ето едно заглавие: “Хората не са глупави, намират го за подозрително и сега се ваксинират по-малко хора от всякога (освен когато не е имало ваксина)“ пише една от баш медиите, която изнесе на гърба си цялата “пандемия“. Парадоксално е, но като теглим чертата, не можем да не признаем, че именно тези, които агресивно притискаха хората, свършиха най-добра работа, т.е. оказаха се най-големите антиваксъри.

Колкото по-голяма агресия, толкова повече събудени, справка Канада, Австралия…Тук на Балканите пък ясно се видя, че отстъпването пред такъв тип натиск не е баш част от манталитета на поданиците. На този фон комично, трагично и отчаяно звучат такива заглавия в медии, които очевидно още не са си намерили униформи за преобличане – “До пролетта би трябвало да имаме нова ваксина, която вероятно ще трае по-дълго“.

Не мога да не отбележа нАучната “прецизност“, която ни съпътства 2 години – “вероятно ще трае по-дълго“. И пак заглавие: “Това очакваха много хора! (ти да видиш!) Нова протеинова ваксина до края на февруари. Обявено и какво се знае за страничните ефекти.“

Стана ми интересно – най-после “ваксина“, за която всички странични ефекти са ясни. Тц. Ето какво пише – „Нежеланите реакции на новата ваксина са известни дотолкова, доколкото са показали контролните групи в клиничните изпитвания. Въпреки, че всички препоръки показват, че Novavax ваксината е безопасна с леки до умерени странични ефекти, само при по-масова употреба ще бъде научено повече за нея.“

Е, как да не ти стане жал – тези хора в най-добрия случай са болни. И диагнозата им е когнитивен дисонанс. Ето и определението за това състояние: Когнитивният дисонанс е състояние, определяно като сблъсък в съзнанието на индивида между неговите убеждения, знания, нагласи и новопостъпила от околната среда информация, която им противоречи.

Само тази диагноза обяснява трагико-комичната постъпка на нашия премиер (Хърватска), който вчера се бустрира с трета доза… и това беше заснето, документирано и пренесено от Телевизора на поданиците.. Щото да ги мотивира, нали, и да го последват. “Лидер“ е това, “авторитет“, авторитет над авторитетите… ако той го прави, кой си ти, дребно човече, да мислиш – следваш го – и точка.

НЕкакси съм сигурна, че бурята от освирквания и подигравки в соц. мрежи едва ли ще има оздравяващ ефект, защото това е едно “много шумно малцинство“, на което няма защо да му се обръща внимание. Изкушавам се да цитирам какво са казали канадските протестиращи на последната си пресконференция за своя “авторитет“ Трюдо: „Той това не го разбира и се извиняваме, ако го обиждаме, но честно казано, според нашата оценка, той има ум 0,22 калибъра в свят от 3,57 калибъра.“

Кратко и ясно. Най-трудно смилаемата новина за тези хора е, че макар че успяха, знаем как, да ваксинират огромен брой хора в подопечните си територии… се радват на най-мащабните протести. Направо чудо! Наивно мислеха, че тези хора са завинаги на тяхна страна… не отчитайки факта, че 90% се ваксинираха, не защото вярваха, не защото искаха да се защитят от Вируса – ваксинираха се срещу безработица. И сега са и гневни, и болни. По-гневни, и по-болни от “антиваксърите“. Простичко е….

…И един феномен. В ерата на “четвъртата индустриална революция“ се оказа, че … камионите, решават проблеми, които властта създава. Накъдето и да се обърнеш, камиони… Защо големите умни глави не са предвидили камионите във фамозния си План, ми е много чудно – и “най-умният“ си е малко прост. След Канада и Австралия, във вторник камионите стигнаха и в новозеландската столица. Нищо, че премиерката обявила миналата седмица, че мерките “постепенно ще бъдат отменени“ и дори обещала да не налага никакви нови заключвания… камионите са си камиони и от обещания не се трогват.

Чета, че и Париж се готвят да посетят камионите. Впрочем, статистически данни от Франция, публикувани от основните медии, казват – от 15 000 000 (не съм сбъркала нулите) корона положителни, досега никой не се е озовал на респиратор или е умрял. Образно казано – повече хора умират от мълния, отколкото от Омикрон… та време е за камионите.

ОМакрон нали се беше напънал да ядосва антиваксърите, такава му била стратегията, та сега колкото и ядосани камиона да му дойдат под прозорците, все ще му е малко. Дойче велето пък се опитва да спасява положението – “Омикрон убива със закъснение.“ Мдааа, понякога след 10, понякога след 30, а понякога след 60 години… все някога човек умира … ама сега вече ще знаем, че е от омикрона.

Австрия. Австрия беше и си остана единствената страна, въвела задължителното ваксиниране. Дори посестримата Германия не я подкрепи, точно обратното – чета, че Бавария била на крачка от премахването на вече въведеното задължително ваксиниране за мед. персонал. Изглежда обаче, че кафяво-зелените австрийски правителствени фанатици скоро ще останат сами и в собствената си държава. Фронтът за ваксинация се срутва. След обществени организации Каритас и Диакония, който им бяха добри ятаци, вече и Червеният кръст сега изоставя потъващия ваксинационен кораб и се оттегля от кампанията „Австрия ваксинира“.

Мотивират се с това, че “съществува голяма правна несигурност и риск от дългогодишни правни спорове в секторите на здравеопазването и социалните грижи.“ Шефът на Червения кръст Gerry Foitik е добре известен ковид екстремист. Той отговаря за кампанията “Австрия ваксинира“ от лятото на 21-ва година. Сега връща началната страница и всички канали на социалните медии относно Ковид в юрисдикцията на Министерството на здравеопазването. Изглежда, че и той си е намерил нова униформа.

Генералният секретар на FPÖ Michael Schnedlitz казва – „Колкото повече се приближава задължителният закон за ваксинирането, толкова по-големи са опасенията от всички страни, че тази мярка няма основание. Очевидно и Червеният кръст е решил да се оттегли от кампанията за ваксинация“ и допълва: „Дори федералният съвет да приеме закона, ние няма да се колебаем и така или иначе ще използваме всички политически и правни стъпки, за да отменим този несправедлив закон.

Гледах днес едно много тъжно видео от Австрия. Магазин за обувки с размери на футболно игрище. Влизат десетина полицая и търсят клиенти, да ги проверят, де. Обикаляха, обикаляха и най-после откриха едно човече, провериха го и тържествено напуснаха магазина… щото друг така и не откриха…Тук си помислих си – абе тези австрийци камиони нямат ли? Ама това си е проблем на австрийците, нали!? Не си ли помогнеш сам, и Бог не може да ти помогне.

Чувството, че една огромна част от световните политици не е за функциите, които упражнява, просто са под капацитета им, грубо, но точно казано, тъпи са, се доказва всеки ден. Короната направи видимо това, което беше “невидимо“ – управляват ни шепа идиоти, специално подбрани, щото чак такива идиоти трудно се намират. Тях пък ги управляват шепа психопати.

Само погледнете какво правят и говорят премиерите и висшите служители в Австралия, Австрия, Италия, Канада и др., и ако не сте окончателно и безвъзвратно зашеметени от Плана, ще се съгласите с мен. Тройно ваксинираният Трюдо, който едва оцеля от Ковида, заявил: “Единици опитват да блокират нашата икономика, нашата демокрация и всекидневието на нашия народ. Това трябва да спре.

Напълно прав е, ако има предвид премиера на Канада и правителството, които с въвеждането на “съмнителни“ мерки блокираха икономиката и живота на хората, а с цензурата заплашиха основите на демокрацията… Те така трябва да се слушат тези хора – наобратно, и всичко ще е точно.

…От друга страна нормално е да се държат така, да се опитват да задържат извоюваното „колкото, толкова“, защото знаят, че веднага след вдигане на „извънредното положение“ следва анализ на всички “грешки“, които са направили през последните две години, а “грешки“ наспорил Бог. Следват и въпроси, така, съвсем не медицински, като например защо платихме по 11 дози на калпак от вълшебната течност?

Това вече се случва във Великобритания (шест публикации прочетох в тази посока, само за два дена, само в една медия) и е много вероятно техният министър-председател да не оцелее след “двуличния“ си подход към пандемията, в която е наложил мерки на другите, за които самият той е смятал, че не са съдържателни и необходими.

Социалните мрежи, т.е. всички ние, “дребните човечета, от които нищо не зависи“ промениха света и доказаха, че не ние зависим от тях, а те от нас! Който не го осъзнава, си е негов проблем – на най-упоритите ще им обяснят камионите.

Промиването на мозъци през мейнстрийм медиите вече не работи, по тази причина те все по-масово сменят униформите и пробват отново да се качат на коня! Мисля, че трудно ще им се получи, но ще поживеем, ще видим.

Свободата все пак е най-голямото постижение на нашата цивилизация и хората ще я защитават, както са го правили и тези преди нас, а диктаторите ще завършат по начина, по който диктаторите винаги завършват. Единственото, което трябва да направим, е да си свършим работата докрай! И ще го направим, не се съмнявам в това!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *