Мая Живкова Роджърс – НОВ ПАРАГРАФ 22

Когато Джеф се премести в България, го задължиха да открие банкова сметка в българска банка, по която да преведе 12 минимални заплати в аванс, за да кандидатства за временно разрешително за пребиваване в България за 1 година. Плащаш си, получаваш разрешително. Беше около 8000 лв. по онова време.

Всички банки в България му отказаха откриване на сметка. Изискваха му разрешително за временно пребиваване, за да открият сметка. А за да получи разрешително за пребиваване, му бе необходима сметка с 8000 лв. Параграф 22.

Уникредит Булбанк ни даде шанс тогава. Кандидатствахме за откриване на сметка и 3 дни по-късно ни дадоха одобрение. Благодарение на Уникредит Джеф получи разрешение да остане в България с мен, съпругата си.

Откриването на банкова сметка за български гражданин – лична или фирмена, към настоящия момент е безплатно в някои банки и на символична цена в други, отнема 10 минути по електронен път.

Откриването на фирмена сметка на Джеф ни отне 3 месеца и около 700 лв. Нотариално заверени документи, преведени от заклет преводач, декларации, проверки, чакане и още чакане – 3 месеца и 700 лв. За да започне чужденец да работи в България, да плаща данъци и осигуровки.

Преди няколко дни Джеф заварил в офиса на банката – Уникредит, тумба от „бежанци“. Десетина араби, придружавани от българка, правителствен служител, на които банката открила сметки.

Джеф беше потресен. Първо, усещането, че отново е в Близкия Изток. Второ, несправедливото отношение на държавата към чужденците от различни държави. Почтеният американец е длъжен да мине по всички дълги, тромави и скъпи процедури, на нелегалния арабин всичко му се поднася наготово.

Два дена по-късно дойдоха новините, че новите постъпления са плъзнали из центъра на София и вече задирят български момичета и пребиват български момчета. Нищо неочаквано.

За щастие, Джеф е обучен да се отбранява в ръкопашен бой и със студено оръжие срещу представителите на мирната религия. Българите обаче не са. След 30 години живот в митологията „Европа ще ни храни, НАТО ще ни брани“ сега им се налага да отворят очи за новите реалности, които Европа им сервира.

Нулев Шенген, гарниран с изобилие от ислямски престъпници, изнасилвачи и главорези.

Днес Бойко Борисов обвини Терзиев, че не се справя със сигурността в София. Лицемерието на Бойко Борисов е безгранично. Човекът, който крепи това правителство и прави възможна всяка от политиките му, разиграва циркове и се прави на опозиционер и критик. Но всичко се пише на неговата сметка. Бойко Борисов – победителят на изборите, с най-много депутати в парламента, крепителят на сглобката, е ОТГОВОРЕН за всичко, което тази сглобка произвежда. Пребитите момчета на бул. Витоша включително.

Ние с Джеф сме прагматични хора. И двамата сме учени да предвиждаме най-лошите варианти, за да пазим живота на своите хора – военни и цивилни хора, пациенти. Джеф препоръчва курс по самоотбрана за всеки, който иска да се чувства сигурен в условията на ислямския реализъм. Снабдихме се с палка и лютив спрей, който може да се използва без специални разрешителни и временно да обезвреди нападатели без остатъчни вреди. Препоръчваме това на всички. Грижете се за себе си, хора, защото няма кой друг да се погрижи за вас – сглобкаджиите са заети със Зеленски и себе си.

Г-н Бойко Борисом, благодарим Ви за евроатлантическите ценности. Според моя съпруг – сержант от армията на САЩ, тези ценности повече приличат на мюсюлмански, но здраве да е. Той е оцелял в ислямския свят 20 години, вероятно ще оцелее и в София. Вие, охраняван от НСО, също ще оцелеете. Останалите – кой както успее да се справи с новата реалност, която Вие ни осигурихте, подкрепяйки правителството на Промяната.

Благодарим за евроатлантическите ценности, но ни стига толкова. Както рече Виктория Нюланд – „Fuck the EU“.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *