Наталия Андреева – ЛОЛА или СРЕЩУ ГЛУПОСТТА

Лола Монтес /кьо/

„Внимание, статус-бомба! Още има драми със статуи на бели кръвожадни мъже. Аз пък не виждам защо да не ги пратят в музеите барабар с конете и робите им, където децата ще могат да ги гледат и да учат защо са изобразени така и как е било едно време, ма днес вече не е. Разбира се, че статуя на мъж на кон с двама пешаци чернокож и местен е обидна за чернокожите и местните. Разбира се, че Колумб на пиедестал, възвисяващ се над главите на местните, е тъпо спрямо тях. Човекът лично се е погрижил за избиването на няколко хиляди от тях, па рязал уши и носове на своите чак, отвличал им децата за сексробини и прочие. Мястото му е в музея, а не над главите на хората. Сега посегнали и на белия Исус. Ми не е бил бял. Вярно е. Аз пък като жена нямам никакъв сантимент към религиите с божествените мъже, в краката на които се въргалят жени-прислужници. Не съм радикал и не настоявам да сменят пола на Исус, ама и никой не може да ме убеди, че понеже измисленият му приятел уж така бил казал, аз съм второ качество поради яйчниците си. Та общо взето гледам как сърдитите бели старчета не могат да понесат разрушаването на реда, в който те поради хромозомите си само столетия наред са били наредени на най-висшата позиция, и се забавлявам. В света, в който синът ми ще живее, хромозомите и цветът на кожата не са достатъчно условие, за да е най-умен и богат. Това е положението, свиквайте.“

Ето какво е изходила вчера на стената си във ФБ една от най-елементарните и простеещи манипулаторки на всичките ни злощастни интернет времена – Капка Тодорова, повече известна в нета като БезКАПКАмозък Тодорова.

Права е умницата Ирини Зикидис, много лъчезарна глупост блика от едната мозъчна гънка на тази трагично поувехнала перхидролна хубавица. Каква чиста маймунска радост струи от нашата родна журналистика, радост, породена навярно от пламъците на погромите в САЩ по повод края на един криминален престъпник, който стана знаме в ръцете на вилнеещите и плячкосващи магазините диви ултралеви орди.

Сега на ред са паметниците, защото изличаването на род, история и памет е основно занимание на неокомуниста, и работещата за една неолиберална медия като пасквила „24 часа“ злощастна инфлуенсърка явно няма друг избор, освен да подкрепи болшевишката революция на розовите мамини революционери в „братските“ САЩ.

Може би наистина очакваме прекалено много от това духовно недоправено създанийце, самоназовало се в близкото минало по името на една проститутка. Лола Монтескьо, по думите на самата приела този псевдоним Безкапкамозък, заимствано от името на Лола Монтес или още Мария Долорес Елизабет Розанна Гилберт – една елитна куртизанка и фаворитка на баварския крал Лудвиг Първи! Забъркана в много афери, сексскандали, изнудвания и мизерни драми и завършила живота си в Бруклин, Ню Йорк на 39 г.. Връзката с тази аферистка е коствала трона на краля на Бавария и е довела до множество бунтове, погроми и палежи на разгневени байернци.

Има приемственост между двете Лоли, нали!?

От същество, приело чрез името тежестта на един мръсен и мизерен живот, като този на Лола Монтес, наистина не можем да изискваме много ум. От цитирания по-горе текст става пределно ясно, че яйчниците, а по подразбиране и други части от пикочно-половата система на жената, подлежат на уважение. Искрено се надявам Райчо, когото в един постинг зевзеците на ФБ сравниха с предан и захапващ за петите всеки критикар на поувяхналата му изгора пинчер, да уважава тези свещени телесни части на Безкапкамозък Тодорова поне веднъж седмично.

Но случаят всъщност е от друго естество, защото нашенската Лола прогресивно изветрява на вятъра, като най-интензивно процесите явно протичат с мозъка й. В резултат – левичарските грантомотивирани лайкове под пасквилите й намаляват и се прехвърлят под текстовете на интелигентното полугърче Ирини Зикидис. Естествен процес, бих казала, въпреки че Лола Монтес, пардон, Монтескьо, е награждавана с неолиберални отличия, а втората е преследвана и често дори блокирана във ФБ. Управляващата интернет цензура може да манипулира масите, но не може да заповяда засега на човешките умове и сърца, още не.

Томас Клихе, политолог и психолог от Магдебург, много точно нарече болестта на нашето време „масово изглупяване, вследствие на удобен живот“ /kollektive Bequemlichkeitsverblödung/. Той го ограничи само до Германия, но синдромът явно се е разпространил като вирус из целия свят. Ще цитирам пак Ирини, защото тя не само отлично познава случая „Лола“ и пристъпите на лъчезарната й глупост, но и е в състояние да открие най-точните словесни определители по темата:

„Когато изразът “лъчезарна глупост” намери своето човешко въплъщение. Независимо дали оплаква разгрома на Ислямска държава, или обяснява, че е „спокойна за България с надежден и стабилен съсед като Ердоган“, или описва „изпаднал в амок бежанец, заклал десетина европейци“, или говори за „гладни бежанци, преджобвали с танцувални движения немкините в Кьолн, за да вземат пари да се нахранят“, или фалшифицира доклад на немските служби, за да излъже, че „сърби и грузинци са най-големите престъпници в Германия“ (когато докладът посочва африканци и азиатци), или обяснява как отдавна споминалият се Хомейни управлява Иран през 2019 (откъде да знае, че новият е Хаменеи), кашата в главата на г-жата е толкова забавна, че аз съм й луд фен. Така като гледам, ставаме все повече.“

Пословично е малоумието на днешните розови глашатаи на статуквото, с яка троцкистка закалка, трогателна е тяхната неосведоменост. И не само в случая с Хомейни, управляващ, според Лоли-те, Иран от Отвъдното, или с бъркането на алауитите с алевитите, те редовно се издънват по всички направления, разчитайки на неосведомеността на новите нечетящи поколения с промити и полирани гладко мозъчета.

Безкапкамозък може да мине там дори за умна – нали тези, на които предано слугува с лъчезарието на твърде ограничения си интелект, щедро възнаграждават посредствеността и продажността на обслужващия си персонал.

Но кои ли времена не са правили това, разчитайки на духовната и умствена леност на обществата си!?

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *