Радост Даскалова – МОМЕНТ НА ИСТИНАТА

Въпреки, че бях строго посъветвана от от една местна, фейсбучна авторитетка, цитирам: „Не се занимавай с политически анализи. Много по – сложно е отколкото си мислиш.“, на свой страх и риск, все пак ще проанализирам.

Последните месеци, за всички на тая планета, са своеобразен момент на истината. Защо? Просто пред очите ни падат и падат митове, илюзии, представи. Видяхме какво стои зад понятията „избори“, „партии“, „демокрация“, „либералност“.

Видяхме как се прави изборен преврат, как медиите прекъсват президент, за да го „поправят“, видяхме какво иска световната олигархия, запознахме се с идеологията й в книгата на Швааб „Световен ресет“… и много други неща видяхме. И тези неща не ни харесаха. Ама, никак не ни харесаха! (За ковида изобщо не отварям дума.)

Няма да забравя с каква стричена физиономия Швааб, на Давоската сбирка, гледаше към Путин. А Путин логично изреждаше какво трябва да се направи в този кризисен момент – засилване ролята на държавите, а не на корпорациите, откриване на работни места, а не роботизация, достоен живот за всеки, а не „игри на глада“ и ред други противоречащи на „новото нормално“, което ни пробутват под благовидни предлози, милиардерите.

В момента следим с интерес драмата на дебелите котаци от Уолстрийт, на които дребните играчи на борсата бръкнаха здраво в джоба. С техните камъни, по техните глави. Взеха вече, от ужас, държавата, сената и секретаря на хазната да занимават, само и само да не се срутят.

Да, сякаш наведнъж, през тези месеци, паднаха почти всички завеси. И видяхме! Години сме живели сред декори, с нарисуван върху им свят. Сега вече виждаме истинския свят – такъв, какъвто е, а не какъвто искаха да го виждаме. Присъстваме на исторически момент – моментът на истината.

Дай, Боже, да се справим, да оцелеем без илюзиите си!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *