Степан Поляков – СУЛТАНЪТ И БОЯТ С ПРЪЧКИ В АНАДОЛА

Днес Ердоган ще реши дали да изгони 10-те западни посланици от Анкара. Седем от тях са от страни членки на НАТО, тоест военни съюзници на Турция. Сред които САЩ, Нидерландия, Франция… Но на него не му мигна окото да ги нахока като сводник проститутките си. И тези десетимата скимтяха /не ми говорете за дипломация/.

Те бяха естетически ранени, душевно потъпкани, политически бичувани. Край отвратителното лакейство на София към Вашингтон, как да не погледнеш завистливо на Изток?

Но за какво става дума? За интервенцията от всички тях по случая „Осман Кавала“. Кой е той? В затвора е. Представян е като борец за свобода и демокрация от ляволибералните издания „Ню Йорк Таймс“, „Гардиън“… Такъв ли е всъщност?

Не съвсем, не съвсем… Той е милионер, основател на турското „Отворено общество“, спонсор е на „Амнести интернешънъл“ /НПО, което се занимава със заселване на ислямски „бежанци“ из Европа, пускането на свобода на убийци като Полфрийман и какво ли още не/, партнира си с турския клон на „Гьоте институт“ /софийският е един от неофициалните основатели на ГЕРБ/. Изобщо, нещо като турския Прокопиев. В много по-големи размери, естествено.

О, толкова тривиално предвидими сте. Ама и предвидимостта нали ви беше ценност.

Но да се върнем на посланиците. Те скочиха за едните човешки права? Едва ли го правят за всеки. От няколко години Западът се опитва да произведе нов Солженицин, Хавел или Сахаров. Не успяха нито в Русия /с Навални/, нито с онзи розовобузестия от самолета над Беларус /не му помня името/, нито сега с Кавала.

Първите трима бяха огромни фигури в своята област, с морал /дори, както те го разбираха, но строго догматичен Морал/. Те излязоха навън от СССР и Източния блок след дългогодишна борба за отстояване на принципи вътре. Тези, сегашните, обратно – обикновени агенти на влияние, влизащи в родините си със специални кратковременни задачи. През чиито ръце са минали много пари от чужди служби. И естествено са омотани в безброй мръсни сделки. Всеки според своя си мащаб.

Западът неистово се нуждае да покаже нравствено превъзходство над останалия свят. Но непрестанно произвежда уродливи борци за свобода. Защото през годините е забравил, че с много пари и медийно влияние може да конструираш такива, но те си остават кукли, съшити като в италианска фабрика на Филипините.

Днес Западът не разбира, че източноевропейците изстрадаха своята свобода. Под надменния му поглед през лъскавите витрини. Оказал се, по една случайност, от щастливата страна на историята. И не, вие не сте измислили нито Хавел, нито Сахаров, нито Солженицин. Само добавихте малко блясък към образите им. Не малко, ако сме честни, де.

А онези тримата, марионетните играчки, може да ги аранжирате по витрините в затворените си молове на демокрацията. Ваши са си. Макар никой, който ви е слугувал политически, да не е завършвал добре. Надяваме се посланиците ви – също днес.

Всъщност, обратното е. Който ви се опълчи, спечели. Путин ви продава газ, Ердоган – бежанци. Защото сте безволеви, високомерни, играчи на двата хода, разядени от материална сласт, необразовани /вече/ и със затлъстели мозъци. Нищо повече не сте.

И сега Султанът ще заповяда да бъдете геополитически нашибани с тънки жилави пръчици насред Анадолското плато, където се намира столицата Анкара и резиденциите на охолния ви живот. Ще чакаме новини от Анкара. Още днес.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *