Татяна Кристи – КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ

Татяна Кристи

Такааа, докато всички демократични хора по света, включително и милиони руснаци с гражданско, а не овче самосъзнание, гледат на бутафорния референдум в Русия за поправките на Конституцията като на държавен терор, забраняващ каквото и да е съдебно преследване на вечния и несменяем президент, председателят на Съюза на Българските журналисти – ДС агентът Снежана Тодорова – възхвалява този конституционен силов преврат в Русия, узаконяващ тоталитарната власт там.

Това го казва български „журналист“ – шеф на казионна организация, който от години се е превърнал в рупор на путиновата политика в България! Всъщност, аз не знам защо това създание Тодорова се нарича „журналист“. Тя всъщност никога не е учила за тази професия, а е завършила специалност руски език в Ленинград през дълбокия комунизъм. В интервю пред Евроком, освен много други глупости, тя заяви, че „народът и ръководството на Путин са заедно, което говори за една вътрешна стабилност.

Руснаците казаха – ние сме „за“ Путин. Цялата атака, която се води срещу Русия и конкретно срещу президента, е именно защото Русия има успех и страната се очертава като много важен и решаващ фактор в световния ред.

Тази безсрамна жена, която петни професията „журналист“ – освен да хвали режима на Путин в българското и руско обществено пространство – няма друга функция. Тя явно е сляпа за убийствата и репресиите над свободни журналисти, за това, че в Русия са забранени протестите с/у властта, за прокурорския и съдебен произвол, за това, че хора са арестувани за коментар в социалните мрежи, за това, че са пребивани от бой по време на мирни протести!

Та КАК е възможно това безпринципно номенклатурно създание от мухлясалия и репресивен соц да е председател на какъвто и да е съюз?! Със СБЖ от години са свързани скандали за непрозрачно управление на разходите и имотите на СБЖ – а те са много – множеството сгради и почивни станции, дадени на казионните журналисти на живковия режим, които по незнайни причини остават под шапката на СБЖ. От години се говори за източване на средства в необясними посоки от тази ведомствена организация – със скрити разходи за управление.

Как пък на никой, който е инсталирал това същество за шеф на СБЖ, не му е хрумнало елементарният принцип за „конфликт на интереси“!? Че не можеш да представляваш български журналистически съюз и да пропагандираш политиката на чужда държава и да си си сложил руското знаме в офиса!

С подкрепата на държавните медии тази нелепа госпожа е регулярно възхвалявана – ето едно резюме за нея по БНР oт 2015:

В Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова работи от 1979 г. Била е завеждащ на международния отдел на Съюза, а от 1998 г. до 2002 г. е била секретар по синдикалните и социалните въпроси. От 2002 г. е главен секретар на СБЖ, а през март тази година тя зае най-високия пост – председател на Управителния съвет на най-отговорната организационна журналистическа институция, за да отстоява и до днес позициите и правата на българския журналист в страната и в чужбина. Радва се, че с работата си е в състояние да помогне на тези интелектуалци, които са се отдали на журналистиката и да пишат история на съвременността.”

Въх, въх, вай! „Борила“ се за правата на българския журналист! Като се „бори“ – защо не сме я чули да защити свободата на словото в България? Да се произнесе в защита на малтретирани или уволнени български журналисти, за цензурата в казионните масмедии? Да каже нещо за медийната среда и за това, че сме на дъното по свобода на словото?

В предмета на дейността на СБЖ е написано, че „Дейността на Съюза на българските журналисти е насочена към свободното упражняване на правото да се търси, получава и разпространява информация, на правото свободно да се изразява и разпространява мнение, както и към недопускането на цензура“.

Но ние разбира се, разбираме, че във втвърдения тоталитарен мозък на тази клета госпожа, понятия като „свобода на словото“ са кухи думи – също както демокрацията. Неслучайно самият сайт на СБЖ е включен в класацията на независимата платформа „Медийно Око“ – като „неетична медия“ – защото разпространява публикации с проавторитарност! Разбира се, това не прави впечатление на медийния регулатор СЕМ, че „журналистически“ съюз разпространява тоталитарна пропаганда. Нали, Жотева? Снежана Тодорова е СРАМ за журналистическата гилдия и учебникарски пример за последиците от липсата на лустрация в България!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *