ДЕТНИ И БЕЗДЕТНИ

„Тя ме блокира, когато я попитах дали е симпатизант на Капа Капа Епсилон. А когато още не беше ме блокирала и се забавлявах с категоричността й, такива ги пишеше за Ковида, че сега ако върнеш и прочетеш, бая ще се посмееш. Толкова категорично и на всяка манджа е мерудия, че наистина политиканската смес от грък и българка е много силно изразена у тази бездетна госпожа. Очаквам да ми цитираш другия път онова лайно Карбовски. Или друг „велик“ от етносите – Кеворка.“

Това написа някоя си Биляна Бокова тези дни по адрес на Ирини Зикидис, Мартин Карбовски и Кеворк Кеворкян. Няколко изречения, пълни с грешки, които поправихме – от уважение към българския език.

Грозно, нали!? Но с духовната уродливост някакси свикнахме и тя не ни впечатлява вече.

Когато й отговорих, тя ни нарече „комунисти“. Написа и други грубости, които после изтри.

Бях забравила коя е тази велика „антикомунистка“, докато не ми го припомниха – дъщеря на Климент Бурин и внучка на Иван Бурин. И двамата вече покойници, но ние не сме забравили тяхната партийна принадлежност – БКП.

Оказа се после, че баща й не просто е комунист, но и агентура на Държавна сигурност. Факт, който ме изненада твърде неприятно, защото го познавах чрез втората му съпруга и го смятах за приятел, неутрален учен и човек, извисен над битието.


от 24.11.2011 г.
Р Е Ш Е Н И Е № 288/ 24.11.2011 г.
Секретен сътрудник „Клирин“ Климент Иванов Бурин – Дата на раждане: 05.12.1940 Място на раждане: гр. София, Климент Иванов Бурин 05.12.1940 г. гр. София Ст. лейт. Пеню Байчев Костадинов на 06.04.1976 г., регистриран на 14.04.1976 г. Ст. лейт. Пеню Байчев Костадинов; Свилен Н. Стефанов; Николай Андреев; Йордан Ц. Начев ПГУ-ДС, НТР Секретен сътрудник Клирин Документи от ръководилите го щатни служители; картони обр. 1 и 3; дело Ф1, а.е. 4141; доклад на НРС рег. № RB102101-001-04/11-19187/ 31.10.2007 г. 1980 г. Кандидат за общ. съветник в гр. София, издигнат от ПП „ПАРТИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ“ Кандидат за общ. съветник в гр. София, издигнат от ПП „ПАРТИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ КОМУНИСТИ“

Питам се докъде ще стигне наглостта на подобни недообразовани, но безсрамни момиченца!? И не намирам отговор. Те живеят още с илюзията, че са велики и безсмъртни. Най-вече защото са се размножили. Макар че всяка циганка от Факултето се справя къде по-добре от нас, българите, с този процес.

Животът е такова странно нещо, че след три поколения никой не те помни и не знае за теб. Но толкова далече във времето не вижда нито една еднодневка.

Ирини е бездетна, Карбовски е лайно, а Кеворк – човек от етносите. Само Биляна е цялата в бяло.

За Ирини ще кажа едно: че е имала ракова операция. Това прочетох преди време на нейната стена. В такъв случай безсрамието на Бокова се удвоява и утроява.

Мога само да се възхитя на стоицизма и чувството за хумор, с които Зикидис посреща ударите на съдбата. Не просто интелект, но и демонстрация на силен и устойчив характер. Две качества, които определено липсват на Биляна Бокова.

Ще завърша с един преразказ на гръцки мит, който добре илюстрира евентуалната „детност“ на Бокова и „бездетност“ на Зикидис:

Богинята Ниоба родила от смъртен мъж 14 деца и се похвалила, че има повече потомци от богинята Латона. Близнаците на унизената богиня Аполон и Артемида се разгневили, опънали лъкове и избили 7 от децата на самохвалката. Вместо да потъне в скръб, Ниоба гордо заявила, че и сега потомците й са повече от тези на Латона. Тогава Аполон и Артемида избили и останалите Ниобиди.

/По Н. А. Кун/

Децата са дар от небето, ала то може и да си ги прибере обратно. Хубав урок, който ни учи да не размахваме плодовитостта си под носа на боговете, защото техните стрели винаги улучват безпогрешно.

Но кой да чуе, като билянките не четат и не слушат.

6 comments

  1. Четох диалога ви с гърка във ФБ. Според мен не е прав, съществува и лична, и обща вина. Той набляга на личната, понеже тя не е възможна за установяване. Архивите бяха унищожени, следите на доносниците прикрити. Но членуването в престъпна организация се приема за престъпление, а Държавна Сигурност беше такава. Познаваш ли го? Може би прикрива своето сътрудничество със Службите?

  2. Ригас ли? Не лично, но го познавам добре от Интернет, общуваме от много години. Не мога да дам сигурен отговор на въпроса ти, ала съм допускала понякога подобна връзка. Затова не общувах с него дълго време – станах подозрителна, защото той защитаваше ДС непрекъснато.

    Аз лично отказвам да оправдавам късните катарзиси на доносници, които трябвало да правят кариера и затова подписали договор за сътрудничество с ДС. Онези в лагерите нямаха право даже на живот, оцеляването беше единствената им възможна кариера:

    „И в миналото писах за двама мои познати, които са се съгласили (след принуда) да дават технически данни на Бг службите, за да им се позволи важно образователно пътуване на Запад. Те не са „донасяли“ нищо за хора, а само за определени технологии и апаратури.“ Панайотис Критидис – Ригас.

  3. Не мога да я видя, евроатлантичката ме блокира във Фейса. Но се досещам що за снимка ще е: я със знамето на САЩ, я с украинското, я с това на ЕС.

    Тях червеното знаме роди ги, нямат си нито интелект, нито свободна воля или мисъл. По калъп са правени сякаш. Дедите им ги клатеше Москва, тези ги опложда Вашингтон.

    …….

    Мерси за снимката в имейла, но изобщо не съм изненадана. Напълно в мейнстрийма. Преди това бяха с червени прашки и петолъчки, а роднините им захранваха сивото поточе. За мен нищо ново.

  4. Ей такива ги каканижеше дядо й на „антикомунистката“. От червения извор бликаше едно много, много сиво поточе.

    Иван Бурин

    Напред неуморно, другари

    Да строим неуморно, другари,
    тоя здрав и прекрасен живот,
    в който огнени сили разгаря
    героичният трудов народ!

    Гърмете, могъщи юзини,
    люлейте се буйни жита!
    Над хълми, поля и долини,
    пак екна у нас песента!

    С усилия здрави народни
    ний създаваме чуден закон –
    по–обилен от нивите плодни,
    по–корав от метал и бетон.

    Помни лютите битки народа,
    помни своите жертви безчет,
    затова е на поста си бодър
    и върви все напред и напред!

  5. Нормално. Сталинисти, сър. Пишеха глупости за рубли.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *