Maya Devi Dasi – ДВЕ ИНТЕРЕСНИ НОВИНИ ОТ ХОНГ КОНГ

САЩ разпродават имуществото си там, а британският държавен секретар на външните и общностните работи – Доминик Рааб – е казал, че Британия няма да избяга от задълженията си в Хонг Конг, като ще се издават визи на жителите на Хонг Конг с британски паспорти, за да могат да се преселят на Острова.

Не съм много наясно защо на някого с британски паспорт му трябва виза, предполагам, че са някакъв локален вид паспорти с ограничени права.

Както и да е – и двете заявки говорят за оттегляне, което има няколко следствия, като за мен едно е най-важно.

Не знам колко от вас са се замисляли, че многото пари без военна гаранция не струват нищо. Това правило е било заобикаляно, но никога не е било отменяно.

Това, което подпомага концепцията на Сорос (разбирайте кукловодите му) за „Отворено общество“, всъщност е избягване на необходимостта от военна гаранция за парите.

При сега действащата банкова система, ако един милиардер, живеещ в Хонг Конг, се почувста застрашен от Китайското правителство, той може буквално за минути да даде разпореждане всичките му авоари да бъдат трансферирани на друго сигурно място – Англия, Швейцария или Кайманските острови.

Но ако САЩ и Великобритания изтеглят от Хонг Конг банковите си офиси и там останат да оперират само китайски банки, то въпросният милиардер е изцяло подвластен на капризите на китайското правителство и, за да оцелее, ще бъде длъжен да се договори с него (тоест, трябва военна и политическа защита на парите му).

Същият пример може едно към едно да приложите към Русия и която и да е друга държава.

Сегментирането на света и контролирането на паричните трафици в крайна сметка силно затруднява „големите пари“ да могат безнаказано да бъдат използвани за манипулиране на избори, организиране на цветни революции и всякакви други криминални начини за извращаване на демократичните инструменти.

В момента точно тези, които са специалисти по темата, организират цветна революция в САЩ и моето първо предположение е, че нейната цел е да се възпрепятства контролът над финансовите трафици (за другите трафиканти няма да пиша сега).

Усещането ми е, че не им се получава.
Не за пръв път ще напиша:
Това, че дедите им са били умни, не означава, че и те са.
Дегенерацията на „елитите“ е необратим процес.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *