АХ, ТОЗИ СИН БАЛОН!

В чалготеката на открито „Площад Славейков“ обитателите й пак диво се разподскачаха по клоните на дърветата. В софийския университет „Климент Охридски“ щели да подложат на дисекция романа на Георги Господинов /Гошко Букъра/ „Времеубежище“. Доколкото познаваме процеса – под „дисекция“ на удобен на статуквото роман в залата по патоанатомия на СУ франкенщайните разбират процедурата „съшиване на труп“, както и последващото му съживяване с помощта на електрически ток, жертвени кръвопроливания и вуду ритуали.

След като не успяха да пробутат версията за „колективния оргазъм на българите“ вследствие на международното толериране на едно посредствено четиво, вещерите и франкенщайните решиха да ни залъжат с хорорспектакъла „дисекция“ и да позакърпят пасквила на кумира си. За целта са ангажирани няколко тона доценти и професори от най-тежката борческа категория. Все доказали се бабобаячи, куршумолеячи и бобохвъргачи на неолиберализма. Никакви изненади не се допускат.

„Романът“ трябва да бъде спасен, колкото и да е неспасяем. А е неспасяем, защото не е роман, а написан в жанр „сбирток“ пасквил, с който чрез магически способи и култови заклинания една 15 странична мижава новелка може да се напомпа с бабини деветини, да се докара до роман и да бъде обявена за политкоректен връх на Марианската падина. Ритуал, напомнящ надуване на балон. Нещо като:

„Балонът се надува, надува, надува.

Надувайте, момчета, да стане на парчета.

Бум!“

Тъкмо в това „Бум!“ е проблемът, то налага и кърпежа на балона от свещената УЖ – Умнокрасива Жълтопаветност.

Университетите днес са гнезда за разпространение на всякакви налудни идеи. Люпилници на третополови мейнстрийм безумия. Възкресители на зомби. Места за пропаганда на джендър перверзия, за изглупяване и индоктриниране на довчера умни младежи и девойки. Развъдници на посредственост

Нищо чудно, че същите гнилостни процеси протичат и в СУ, нали кукловодите на всички университетски марионетки са едни и същи.

СУ кокетира с дисекции, но скалпелите му са отдавна ръждясали, а лъжата е основна форма на съществуване на неолибералния планктон. В замяна на това иглите му са нови и кърпачите – щедро финансово мотивирани. Елеят къкри като тенджера боб на печката, с него ще бъде напълнен подлепеният и позакърпен балон на Гошко Букъра.

Ах, този син балон!

2 comments

  1. deep state, cosa nostra – все едно е как ще ги наречем. Мисля, че на всички е ясно за какво явление става дума.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *