Дахер Фарид Дахер – ТОВА СА ВИ БОГОВЕТЕ

Трябва да му построим паметник. Предлагам да прекръстим „Графа“ на „Господина“.

Разбирам защо умнокрасивите се подмокрят, като чуят Господинов. Защото са евтини подражатели.

1/3 от книгата е за кенефи. За кенефите в любимите му филми. Видял е сцената с тоалетната в „Трейнспотинг„, казал си е „много яко“ и е почнал да обяснява за кенефите в Криминале и Глутница кучета. История на кенефите. После Тарантино. Няколко пъти. Повторение. Селинджър. Няколко пъти да ги повтори, за да се усети какъв е бунтар и колко е куул .

Другата 1/3 от книгата е за мухи. Изчел разказа за мухата в сборника „Есид хаус„, пак на Ървин Уелш, където Бог превръща един несретник в муха, нашият гений пише за Бога и библията на мухите. Гениално.

Ако препише още нещо на Ървин Уелш, ще ида лично да го налагам с книга на Ървин Уелш на някой панаир.

И пак като Ървин Уелш да попишем за футбол: да споменем мача Холандия-Аржентина, вместо Холандия-Шотландия (както в Трейнспотинг). Само че Ървин Уелш наистина разбира от футболна култура, а не изрежда имена, само за да е „куул“.

Да, разбрахме. Криминале и Тарантино, мноо яко.

След това безцелно изреждане на древни класици: Демокрит, Вергилий, Анаксагор. Дай да наблъскаме Фобер, Хармс и… пак Селинджър, като някоя кифла с книга и цитат за снимка във Фейсбук и Инстаграм (ама вижте колко съм умна!). Айде сега и вицове за Тодор Живков, малко соц с шоколади „Крава“, за да сложим малко „тежест“.

Безразборно изредени глави – като публикации в блог, без смисъл, безвкусни упражнения по стил, вижте колко съм як и умен. Изреждане на факти за цветя.

––

Господинов символизира нивото ни на култура, онзи жалък подражателски стил, овчи слугинаж и евтино преклонение, Криворазбраната цивилизация.

Това са ви боговете.

Европеецът не подражава и не копира. Той гради. Европеецът не се срамува от знамето и традициите, той ги развява и се гордее.

Европеецът не чупи паметници, а гради по-хубави паметници, за да докаже, че той е по-добър.

Разбира се, че големите империи ще награждават послушниците и ще сочат най-послушните за пример. Защото им трябват управляеми тотеми, пред които масите да се прекланят.

Вие сте по-голям Ганя и от Ганя.

…………………………………………………………

ЗАБЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА: Закъсняхме! В Пансиона за благонравни девици Съзаклятието Умнокрасив вече му вдигна Пирамида.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *