Луай Ахмед – КЪМ МЮСЮЛМАНИТЕ

„Ще има мир, когато палестинските майки заобичат децата си повече, отколкото мразят Израел.“ – Голда Меир

Скъпи мюсюлмани, Светът се страхува от нас. Светът ни се смее. Светът се тревожи за нас.

И има основателни причини за неговото притеснение, които не можем да продължаваме да отричаме.

Време е да изхвърлим думата „ислямофобия“ в тоалетната, да започнем да се гледаме в огледалото и да се запитаме: Как стигнахме дотук?

Как така най-големите и процъфтяващи терористични организации в света са мюсюлмани? Как така терористите успешно използват исляма, за да мобилизират хиляди мюсюлмани?

Какъв е проблемът с нашите лидери, нашите имами и нашата религия? Защо продължаваме да повтаряме тези традиции от каменната ера, които са ни провалили и продължават да ни провалят?

Светът ни изостави. „Куфарите“, който имамите ни казват да мразим, са пътували в бъдещето, докато ние все още сме заседнали в Средновековието, четейки истории за Мохамед и неговия летящ кон. Вие четете това с вашия телефон, таблет или компютър, който е създаден от „куфарите“.

Същият „куфар“, когото толкова мразим, е създал лекарство, което лекува болести. Лекарство, което кристалните топки на нашата религия не успяха да донесат. „Куфарите“ са се придвижили напред и са пътували в космоса.

Междувременно ние сме заседнали на Земята през Средновековието, ходим в нашите отровни джамии всеки петък, рецитирайки същите глави и същите истории за Мохамед. Защо всички тези книги и учения не са довели до някакъв научен, технологичен или медицински напредък?

Години наред, заседнали, обсъждаме: „Коя е правилната секта?“ „Какво е правилното тълкуване?“ „Кой е истинският мюсюлманин? И кой е куфар?“ „Как можем да убедим хората да станат мюсюлмани?“

Защо, за Бога, някой би искал да стане мюсюлманин днес? Всички се страхуват от нас. Всички ни се смеят. Всички се притесняват за нас.

Изтрийте Израел и Запада от света и ние все още ще бъдем толкова невежи, колкото сме. Все още щяхме да се намушкваме един друг. Спрете да ги обвинявате – а вместо това погледнете себе си.

Врагът не е там.

Врагът е вътре в нас.

„Училище“ в Палестина!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *