Мариана Иванова – ТЕ ПРОТИВ НАС, НИЕ ПРОТИВ ТЯХ

Понеже един бдителен гражданин, под последния ми пост, ме разкри, че съм комунистка и червената звезда ми е любим символ (а толкова се крих), вече се чувствам волна като птичка и мога да говоря каквото си искам… засега де. После ще обясня защо засега.

Всъщност и това е дежавю – преди две години една госпожа, която много харесвах, защото пишеше смислени неща, ме блокира, защото не можа да преглътне това, че баш и не харесвах ЕС, а според нея всеки, който мисли така, е путинист, т.е. комунист.

Та нека разфрендването почне – СЕГА!

………………………………..

Оставам крайно скептична, меко казано, към всички новини, свързани с Украйна, та няма да ви занимавам с това докъде е стигнал Путин. Ще пиша за важните неща. Всички медии пренесоха “дългоочакваната забележителна“ реч на Байдън. “Путин е диктатор“, каза той, а аз очаквах да продължи в изброяването на диктаторите, и ако не себе си, поне Трюдо да спомене, ама не.

Война е, не трябва да се разсейваме … мислех си, че сме във войната вече две години, че и много жертви имаше и ще има… ама кой ти помни… Едно изречение от речта обаче ме впечатли: „По време на нашата история сме научили този урок – когато диктаторите не плащат цената за агресията си, те причиняват още повече хаос.“

Едвам се въздържах да не заръкопляскам, умен беее, толкова точно и в едно изречение дефинира настоящата ситуация – таман беше дошло времето диктаторите (и канадските, и американските, и френските, и австралийските, и италианските, и австрийските, и немските, и белгийските, и новозеландските…) да почнат да плащат, и сега Путин разтури цялата работа. Всички те вкупом сега са заети да се борят с него, ама като завършат, ще се захванат със себе си… си-гур-на съм!

Когато обаче и нашият премиер същия ден, (явно беше ден за речи), каза: “Путин е диктатор и ако преживее тази война, трябва да бъде съден.“ – съвсем се шашнах. Точно така, всички диктатори трябва да бъдат съдени, и колкото и да се мяткате, това ви очаква, както се казваше – никой не е забравен, нищо не е забравено.

И още едно общо нещо имаше между двата говора – публиката стана права и ръкопляскаше… и в Америка, и в Хърватска… Стори ми се познато, мигах, мигах и се сетих за едни конгреси на Партията, за едни възторжени аплодисменти, на крака …. дежавю..

Путин пък казал, че “Западът е империя на лъжата“. Ама си признава, че не той го е измислил, като казва: “Американските политици, политическите анализатори и журналисти пишат и казват, че през последните години в САЩ е създадена истинска „империя от лъжи“.

Трудно е да не си съгласен с това, защото е истина. Ми прав е.

Е, те така стоят нещата. Светът се раздели на равни две половини – половината са в стария консервативен тоталитаризъм, другата половина в ново нормалния подобрен и допълнен такъв. А новините слушайте внимателно, само като кажат Путин, вие разбирайте и глобалистите… и всичко ще си дойде на мястото.

………………………………

Иначе нищо ново, толкова копи пейст от преди две години, че чак става досадно. Никаква креативност, никакви нови идеи, скука… а така не се задържа публика. Чета, един от най-влиятелните „експерти“ в западния свят, Michael McFaul туитнал: “Моля, не давайте на путин-пропагандистите място на медийните си платформи. Има време и място за изслушване на две страни на даден въпрос. Този трагичен момент в европейската история не е един от тях. Не давайте фалшива равностойност на гласове на злото и гласовете на доброто.“

Не е обяснил кои са добрите, а кои злите, щото на мен не ми е ясно, но проблемът си е мой. А иначе е прав – за да се чуят и двете страни трябва да минат минимум 2 години… това поне го научихме, нали! Абсолютно “невероятна“ новина, идва от Чехия. Ако имате „погрешно“ мнение за руснаците, можете да получите 3 години затвор!

Главният прокурор на Чехия предупредил раята, че публичната подкрепа за руската агресия срещу Украйна, изразена на демонстрации или в социалните медии, понастоящем може да се счита за престъпление. Съгласно чешкото законодателство подкрепата за престъпления срещу човечеството или геноцид се наказва с до три години затвор. Посъветвал гражданите да зачитат свободата на словото, ама „да не пресичат нейните граници„… така де, каква свобода без граници…

Иначе и ЕС, нещо там правят, помагат на Украйна. Заглавие: “Очаквано фиаско.“ ЕС обещали бойни самолети на Украйна, “планът“ пропадна за 24 часа. “Нямаме толкова, че чак и да ги разпределяме наоколо.“ Ми нямат излишни, кво сега.

……………………..

Ще попитате какво става с короната? Че кой вече е болен от ковид? Тук, там някой изостанал, всички други сега сме във война и чакаме радиацията! В социалните мрежи, в кафенетата, на улицата, по спирките, в аптеките потенциалната ядрена заплаха е тема номер 1, придружена съответно с дискусии за възможни начини за „оцеляване“. Заглавие: “Австрийците само за ден изкупили всички лекарства, които се предлагат в аптеките в случай на ядрена война.

Ние да не сме по-глупави от австрийците!? Министърът, отговорен за здравето и шеф на щаба каза: “Да се снабдим с таблетки йод.“ Речено, сторено – тръгна и тук запасяване, този път не с тоалетна хартия, щото като гледам как растат цените на хранителните продукти, скоро няма въобще да имаме нужда от нея, запасяват се хората с йод и алуминиево фолио. Срам ме е да си призная, но не знам защо с фолио, ама не е и важно, щом го купуват хората, значи ще потрябва.

Един журналист направил проучване и установил – само за няколко дни продажбите на йод са надминали продажбите на тоалетна хартия. Единица мярка е тоалетната хартия. За много работи. А един учен физик ни успокоява:“Ако ядрената война бъде както трябва, никакъв йод няма да помогне.“ Отдъхнах си, ама аз така или иначе вече бях решила – ще чакам Пфайзър да започне да ни снабдява с йод в спринцовка.

Всичко извън това ми изглежда аматьорско. ВЕрвам, че Урсула фон дер Pfizer вече пише есемеси. А дотогава – чух, че ако маските са обърнати наопаки, пазят от радиация, така, както пазеха от ковид. Чух, че и дистанцията е решаваща, само трябва да се добави някоя нула. Но мисля, че може да остане и 2 метра – за вируса над земята, за радиацията под … Простичко е, ще свикнете!

Докато дойде ваксината де, защото съм сигурна, че Пфайзър вече я препрограмират, така че да защитава и от радиация. В тях ми е надеждата, един път спасиха света и пак ще го направят! И още едно заглавие: „Голямо търсене на йод. Взима се един час преди нуклеарна експлозия“… само не казват преди, или след ядене.. Малко ме смути, как да разбера, че остава точно час до експлозията, ама очевидно трябва да бъда непрекъснато готова, всеки час може да бъде час преди експлозията. Никакво отпускане му е майката!

И в Америка се подготвят сериозно, заглавие: “САЩ е обявила упътвания за гражданите в случай на нуклеарна война. Може би ще усетите стрес, но независимо от това пазете дистанция, носете маски и дезинфекцирайте в скривалището.“ А Фаучи, да се свети името му, допълнил, че трябва да си мием и ръцете… краката пак не. Ама ще взема и аз да й напиша един есемес на Урсула и да я попитам – можем ли да очакваме някакви противоядрени мерки? Така сме оставени на произвола, не знаем как да се държим.

Трябва някой да ни упъти, нещо да ни забрани! Имайте милост, дайте ни малко сигурност, някаква мярка да се спасим от ядрената заплаха! Със зор открих една препоръка: “Не се търкаляйте върху трева в замърсена зона или област, над която е преминал радиоактивен облак.“ Това добре, ама то е после, а превантивно как можем да “мислим за другите“ в ядрен смисъл? Сигурна съм, че без поне един кратък, но ултра строг локдаун няма да се измъкнем от тази ситуация, но “експертите“ все пак имат последната дума, а и съм сигурна, че Урсула се занимава с тези проблеми, а захване ли се тя, всичко се решава. Дишайте дълбоко, няколко есемеса ни делят от спасението…

И за други неща се притеснявам – ще трябва ли да се тестираме преди влизане в скривалището? Ваксинираните трябва ли изобщо да ходят в скривалище, или са защитени? Знае ли се нещо? Йодът кога се пие – преди, или след взрива? Дали и радиацията излиза след 10 вечерта, като ковида де? И ако нося противогаз, мога ли да излизам, поне за хляб де, или трябва и във фолио да се опаковам? А най важното – кога ще бъдат въведени йод паспорти?

Щото голяма какафония настана – един журналист, който изнесе на плещите си “пандемията“, каза, цитирам: “Взимането на таблетки йод не е достатъчна изпитано. Кой знае какво съдържат тези таблетки. Всичко това е конспирация на йодерите (!?!?!? ) Ако падане атомна бомба, а вие сте близо и сте облъчени, достатъчно е да проветрите помещението, в което се намирате.“ Край на цитата.

Ето, след такива изказвания ми идва да скоча и да отида да се убия, да се раня, абе каквото там трябва… само да млъкнат, но се въздържам, защото знам, че няма да го направят. И на тях не им е леко, очевидно още не са им спуснали новите директиви, та се лутат, а една репортерка в “любимия“ Телевизор проплака: “Усещам ужасна тежест, в кома съм и ментално, и физически.“ Знаем, бе!

………………………………

Невероятно е как лежерно наричат случващото се „инвазия в стил Втората световна война“, вместо „инвазия в американски стил“. Не е като да няма примери, че военните инвазии не приключиха през 40-те, но не, това е “най-голямата инвазия на нашата планета след Втората световна война“. Ще им повярвам, но първо ще ида да изрежа и запаля страниците от историческите книги от 1950 до 2003 г., че да могат западните “миротворци“ да се почувстват в мир със себе си.

Платон казва: „Правилният въпрос обикновено е по-важен от правилния отговор.“, а въпросът е защо тази война се случва точно сега? Нито три месеца по-рано, нито три месеца по-късно? Особено като се има предвид, че войната в Украйна си върви “кротко“ вече повече от осем години.

Психопатите наистина вярват, че сме толкова тъпи, а те толкова “умни“, че каквото и да гукнат, ще го преглътнем. Всъщност тази грешка допускат за втори път, така беше и с “пандемията“.

Колкото до това, че имали нов план. Разбира се, че имат. Винаги са имали и винаги ще имат. Поне аз не си спомням време, в което властта не е имала план. Така се върти светът, така и ще продължава да се върти – Те против Нас, Ние против Тях. Ако спрем дотук и всеки от психопатите не си получи заслуженото, разбира се, че можем да очакваме и нова “пандемия“ и други нови работи. Приберем ли ги (а вярвам, че ще го направим, нищо че се мяткат като бесни), за няколко години ще можем да си поемем дъх … и после пак наново.

Сега помпаме страх с нещо, което щели да подписват – “глобално пандемично споразумение“. Не знам и не ме интересува подписали ли са го, защото какво променя то? Не бяхме ли две години без подписано “споразумение“ в него? Само питам. Казват някои, че ни били “освободили“ от пандемията, ама защото така било по План. Тц, не са и нямаха никакво намерение да го правят, но бяха принудени, и ако някой не го осъзнава, си е негов проблем.

Две трети от света се бори с депресии и PTSP – и ваксинирани, и неваксинирани са в кюпа. Властта със всички сили се старае там да си и останат, сеейки нов страх, защото старият вече не върши работа. Нека поне ние да не го правим. Ако позволиш на страха да определя бъдещето ти – загубен си!

Нека излезем от омагьосания кръг – страхуваме се, защото нещата са трудни, а те са трудни, защото се страхуваме!

Ще завърша с една мисъл, вече не си спомням автора – има време, когато трябва да вземете съвет от страховете си, и време, когато не трябва да слушате нито един от тях. И се питам дали пък не стигнахме до момента, в който Те се страхуват повече от Нас? Не знам, времето ще покаже, а то напоследък лети много бързо.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *