Степан Поляков – ЗАПАДЪТ:

СВЕТИ АЛЕКСЕЙ И ДЯВОЛСКОТО ИЗЧАДИЕ ДЖУЛИАН

За по-малко от 24 часа професионалните западни оплаквачки и българските им слугинчета канонизираха мошеника, ренегат и политически акробат Навални /съжалявам, но това, че някой е починал, не означава, че ще му премълчаваме биографията/. Канонизираха го, бе!

Та, стоя аз и чакам с искрица надежда, че някой демократ все ще промълви думичка и за Джулиан Асандж – най-важният журналист за цялото ни поколение, че и отвъд. Създателят на Уикилийкс. Човекът, който разкри томове с лицемерието и агресията, подготовката за войни по измислени, съшити причини на Запада.

В нашия случай пък отвори грамата на американското посолство до външния департамент на САЩ, че тогавашният премиер Бойко Борисов е обикновен престъпник, но е напълно използваем за техни цели.

Асандж също е мъртъв. Да, все още формално жив в натовска колония, но физически разбит, психически смазан. И докато Колективният Запад въведе фанфарно в Рая ненужния си вече, прислужник Свети Алексей, Гордият Джулиан е в Ада на същия този Запад. В изолирана тъмница. Като адско изчадие, натъкнало се на Възмездието си.

Плачеш за Политковская, разсейваш се за Асандж – обикновен западен пригласник си. Нито е гражданска позиция, нито е борба за справедливост, нито бунт за свобода, просто вършиш работата на аташетата по печата в партньорските посолства.

И още един мъничък контраст. В деня на убийството на съпруга си Алексей Юлия все пак реши да остане на бляскавото мюнхенско парти, където беше звездата на вечерта сред всички световни лидери /по протокол тя нямаше работа там/.

И вместо да се прибере при току що осиротелите си деца, тя трудно скриваше суетната си усмивка – Юлия беше бляскава, руса, фешън, тренди, сияеща от оказаното й глобално внимание…

А на Асандж жена му малцина знаят как се казва дори, камо ли да я канят по световни форуми. След двайсетгодишната психологическа западна тюрма Тереса е с неподдържани сиви коси, не дава glamorous интервюта за лъскави списания, потънала е в мълчание и безмерна скръб за обречения си съпруг.

Детенцето им е точно толкова сладко, колкото бяха и децата на Навални на неговата възраст.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *