Степан Поляков – ИДЕОЛОГИЧЕСКИЯТ ХИДЖАБ НА ЕВРОСЪЮЗА

От няколко седмици в западните медии тече почти истерична кампания в защита на… иранските жени. Казвам „истерична“ не за друго, а защото ужасяващата ситуация с тези жени не е нито от миналия месец, нито от… времето на Тръмп /както опитват да ни обяснят/. А от времето, когато Западът реши, че шахиншахът вече е повече вреден, и допусна без много-много да протестира средновековния режим на Аятоласите.

Има-няма 45 години вече. Така че за никакви ирански жени не става дума. Убийството на момичето от озверените орди на моралната полиция там е само претекст за същия този Запад. Боли ги, много ги боли урсулите и йенсеновците, че Русия и Иран сключиха мащабен договор за купуване на дронове /Русия от Иран/.

И сега в публичното пространство е буря на тема правата на иранските жени /разбира се, нито дума за тези на саудитските, чието положение е в пъти по-трагично, но там Германия ходи да проси нефт онзи ден/. Обаче тази буря не може да влезе истински в мейнстрийма, тя е в чаша вода. И се дирижира предимно от НПО-та, свръхверни на властите журналисти, и случайни мигранти от Ислямската република, които се пишат жертви.

Ислямска република ли казах? Аха, точно така. Проблемът правителствата да не отронват нито дума е, че ще трябва да произнесат съчетанието Ислямска, да, Ислямска република Иран. А това означава самопризнанието, че Ислямът сам по себе си, по природа и фундамент, е тираничен спрямо Жената, нали така?

А дори от нашия, български опит, знаем, че на всякакви евроатлантически Сюлемайновци е позволено, дори ги насърчават, да крещят „Майната му на Православието!„, но не е позволено да се изрече нито една дума срещу Исляма. Дори когато Ислямската държава убива жени.

Така че столтенберговци и шарлмишелци са си увили по един хиджаб край немощните слабини и чакат някой зад тях да им свърши работата. Има да чакат иранките подкрепа от Запада. Но как да им го обясним, те са така наивни създания.

……………………………

Някога замисляли ли сте се колко мюсюлмански жени загиват, зверски убити заради ислямския кодекс на Честта в Лондон, Берлин, Париж… Само защото са отишли на сладкарница с някой съсед. Режат им гърлата собствените братя, чичовци, братя, бащи. И никога не срещат правосъдие. Минават през шариатски съдилища, които оправдават извергите.

Не знаехте, че в Англия има над 450 шариатски съдилища, паралелни на съдебната им система? Ех!

Но е някак по-романтично за Техеран да кършим ръце. А то за едни дронове между Иран и Русия стана дума, ама кой да ви обяснява такива дреболии.

Свобода за иранките!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *