Степан Поляков – ЧТО ТАКОЕ, КТО ТАКОЙ?

Поучително се завъртя тази снимка – „Посрещането на съветските войски в София“. Но тя има нужда от едно уточнение. Това, което наричаме в Редакцията „Текст под снимка“. И така, кои са тези знайни и незнайни посрещачи. Ще ги опиша поименно.

Тук са с букетчета: Бъдещата телефонистка в МВР и разузнавачка Люба Инджева, майка на бъдещия доносник Иво. Цялата рода на либералната „дясна“ икона Кристиян Таков /Бог да го прости!/ во главе с напористия мустакат Пеко Таков, цялото племе Паси, майка му и баща му на Ивайло Мирчев, дядо му и баба му са се вдигнали с конски транспорт направо от разградското село.

Да не останат по-назад, като разбрали, баща му и дядо му на Иван Кръстев, хукнали през глава. За родата на мон женерал не се знае нищо, но като съдим по него, не се виждат в тълпата. Там са, де, там са.

Тук са Бойкикеви, току що получили лично оръжие. Сите Прокопиевци махат възторжено. Дори съседите на дядото на днешния виден демократ Мартин Заимов генерал Заимов, героят на Съветския съюз, са се грабнали и са дошли.

Бременната баба, стринката на бабата, дядовците и братовчедите на днешния десен кмет Васко Ушето висят безнадеждно, но ще успеят. Те са хитри и хлъзгави. Баща му и бащата на баща му на Миндянския миндил /в негов стил да се изразим/ кесят на жълтите павета под Императора.

Терористът Агов, дядо на Асен, носи доказателства колко невинни хора е избил в църквата. И така нататък, и така нататък… Скоро ще гледаме същите деца, внуци на същото място при подобни обстоятелства. Как беше, Героям слава! И така да го кажете, ще ви разберат… руснаците.

И, да – путинистка пропаганда е това. Даже направо Сталинистка. Така го бройте най-добре.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *