ОТРИЦАТЕЛНАТА СЕЛЕКЦИЯ

Ето какво е изходила пак Чалготеката „Площад Славейков“:

„Родом от Минесота, Родел не крие, че очаква възторжени реакции за книгата в България. Още преди журито на „Международен Букър“ да съобщи избора си, тя коментира пред „Ню Йорк Таймс“, че България „ще получи колективен оргазъм, ако спечелим“. Този коментар е направен след около четири чаши шампанско, но заставам зад него, шегува се Родел.“

 БУКЪРЪТ И КОЛЕКТИВНИЯТ ОРГАЗЪМ НА БЪЛГАРИЯ

Тъжно, много тъжно. Преводачката на съмнителната в литературно отношение творба на Георги Господинов „Времеубежище“ твърди, че българите сме щели да получим колективен оргазъм заради придобиването на джендър-букъра. Била на четири питиета, като го изрекла, но не се отказвала от думите си.

Съчувствия, то наистина трябва да си заклет алкохолик, за да харесаш подобен „роман“!

Доживяхме хегемони да се грижат за сексуалните ни преживявания. Макар че ни беше писнало от съветската „грижа“, оказа се, че можем да понесем още. Анджела Родел, напълно опитомената домашна преводачка на Господинов и вся остальная неолиберальная… очаква народът ни да изпита групов оргазъм от превода на една литературно безпомощна книжица, чието основно достойнство са конформизмът, имитацията на „висока“ литература и политическата коректност на автора й.

Да простим на американката, тя не е учила българска история и не знае навярно за Кървавото писмо на Каблешков. Само е чувала за Априлското въстание и пирамидите от български черепи. Градовете Копривщица, Батак и Перущица за нея са туристически дестинации. „Радецки“ е увеселително корабче по Дунав. Опълченците на Шипка са стихотворение от Иван Вазов.

Ако познаваше истинските ни национални ценности, нямаше да й се струва, че този народ има нужда от оргазми или от преводи на господиновци. И щеше да изпитва поне малко респект и уважение към нас, още повече, че детето й е половин българче. Може днес да не го заслужаваме, защото отново сме премачкана колония на поредната хищна и безскрупулна империя, но е имало и времена, когато сме отхвърляли имперския гнет, а тези времена имат навика да се повтарят.

Така че по-внимателно, малката! Превеждай си там добре харчещите се еднодневки, които кукловодите на отвъдокеанския глобализъм нагло ни натрисат, прибирай си сребърниците, бъди надменна поданичка на метрополия, чиито генерали ходят с рокли и на високи токчета, но не се грижи за нашето сексуално добруване.

И не си мисли, че си хванала вечността за мантията. Този народ е надживял милиони поробители и продажници, ще надживее и вас.

Зевзекът Владимир Тупавичаров пък написал, че интелектуалките „припръсквали отдолу от възбуда“ заради „Букър“. Станахме за кашмер, би казала баба ми, ако беше още жива. Тъй, де, за народа оргазмите, за гогите и анджелките мангизите и питиетата.

Открай време е така по тези сатурнови земи:

„….а от нашите телевизии научих, че един много правилен автор е взел една много престижна награда. Интелектуалките направо припръскваха отдолу от възбуда, даже празникът мина на втори план.“

„Око да види“, Петък с Тупавичаров!, Фейсбук.

Сайтът на Тупавичаров във Фейса от днес е неактивен, Министерството на истината навярно се е погрижило за това. Вярваме обаче, че са „припръсквали“ само онези „интелектуалки“, които, по думите на Дахер Фарид Дахер, са написали повече книги, отколкото са прочели. За другите остана недоумението от тази поредна награда, дадена не за литература, а за правилни политически възгледи и изказвания. Другояче явно не може, при глобализма се извършва „отрицателна селекция„, според определението на проф. Иво Христов, когато всичко некадърно и неставащо за нищо, се издига на властови позиции, разхвалва се и се награждава от кукловодите си. Разчита се на невежеството и сервилността на „припръскващите“, които подкрепят всяка дума и постъпка на господарите си, дори и най-нелогичните и безумните сред тях.

Оказа се наскоро, че се намериха защитници дори на „допитването“ до западните посолства по важни за страната политически теми или назначения, както и други подобни нарушения на българската конституция, което доказва, че купеният наш псевдоелит отдавна се е простил с мисълта за съществуването на самостоятелна българска държава и се е превърнал в обитател на територия. На този фон Анджела Родел и Георги Господинов са само винтчета от един огромен глобалистки механизъм, който в момента премачква народите на Европа и съсипва икономически държавите им.

Оргазмът на „припръскващите“ така или иначе трая само два-три дена, след това се разрази скандалът със записа на „Продължаваме Промяната“ и никой вече не се интересуваше от букъри и мукъри. На Господинов му остана само да прибере в джоба си поредната пачка пари и личната си преводачка, която да му пее от там „Вечеряй, Гога“.

Но не мислете, че нещата са приключили. Господинов вече трака с клавишите и се готви да щурмува отново Нобеловата награда. Вярната му преводачка плюнчи калема и се готви да превежда новите му комсомолски „премъдрости“, а Нобеловият комитет се готви да изпълни соросоидните повели и да даде следващите пари на българския послушен дангалак.

Нищо не е приключено. Родел е на кранчето с парите за Фулбрайтовите стипендии, тя твори бъдещата местна администрация на колониалните узурпатори. Интелигенцията е все така разделена на две като Червено море под жезъла на Мойсей. Първата част припка да обслужва господарите си и да преживява оргазми, другата е свободна да мълчи или да мре.

Нищо ново под слънцето! И при руснаците беше същото, отрицателната селекция не е от вчера по нашите вечно поробени земи.

2 comments

 1. Няма да ги засрамите. Те са упоени от кофи алкохол, наблъскани догоре с наркотици и ненаситни на долари. Само смърт може да прекъсне алчността им.

  1. Знам, знам… Днес прочетох следното и пет минути се смях с глас:

   „“Получи му се да обедини хората, защото е невероятно талантлив. Дори и тези, които не го харесват, не си позволяват коментар, а мълчание. Заслужава да бъде номиниран и тази година с „Нобел“, макар че там нещата вече са политически и може и да не го вземе. Но е важно да бъде номиниран за нас, за България.“ Това сподели пред вестника писателят Христо Бойчев, чиито драматургични творби се играят най-много по света.“

   Ние ли не сме нормални, други ли – не знам!? Господинов бил обединил хората, нацията!!! Аз прочетох стотици негативни оценки за „творчеството“ му и за това, че е незаслужено награден, някои даже препубликувах на този сайт. Това ли е обединителят на нацията!?

   Видях и как изразяващите отрицателно мнение бяха премачквани и прегазвани от отровните хиени на глобалистката диктатура. Как вечно разгонени и недоклатени мастии от 666 пола им вменяваха мълчание, как хиените гнусно обиждаха другомислието, как го принуждаваха да оттегли и изтрие написаното.
   България някога беше Белене, но днес е Гулаг, а утре ще бъде Аушвиц, и тъкмо нейната продажна псевдоинтелигенция я докара дотук.

   Обединил нацията!? Недейте, моля ви, че и от смях се умира!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *