УРА! УРА! УРА?

Силветата пак са на своя пост. На амбразурата, че къде другаде. Събират като пчелички негативните оценки за кумира си Господинов и обилно ги плюнчат. Не прочетохме целия пасквил, но и това, което прочетохме, доста ни развесели.

Отпочната е нова епична битка на силветата срещу „старците“, които могат да пишат, според Недялко Славов и Анжела Димчева. Дали да се съгласим с тях?! Мнението им е пристрастно, разбира се, списъкът им с „можещи“ да пишат писатели е несъвършен, както всяко друго човешко дело. Но опасността Славов и Димчева да сгрешат е по-малка от тази на силветата. Защото те са от можещите, докато същото не може да се твърди с голяма сигурност за опонентките им.

Разбираме тежките проблеми на драскащите по тоалетната стена на Чалготеката поетески. Димчева напоследък не харесвала гошковци, а ги предлагала доскоро за Нобели. Да я питаш що ли й трябва?! Но сега на нейно място вече е набутана Амелия Личева. Знаем коя е Амелия Личева и сме сигурни, че Господинов под нейното вещо ръководство ще бъде предлаган за Нобел всеки месец. Димчева не се справи с поставената й задача, предлагаше го едва през година. Затова я смъкнаха в калта и силветата решиха, че вече могат да си разчистят сметките с нея.

Причината?! Димчева не харесва и стиховцете на Силвия Недкова, а това вече е огромно провинение. „Неопостпоезия“ – хапе силвето като змията, скрита в купата смокини на Клеопатра. Така поетеската Недкова от Чалготеката е определила стиховете на Димчева. Няма да се намъкваме в този спор. Ако е за лични предпочитания, предпочитаме стиховете на Димчева, но кой ли ни пита нас?! Това не е и толкова важно.

Важно е, че сега нобеловата награда ни е в кърпа вързана, в СБП са инсталирани вече само наши хора. Ура! Ура!

Ура?

Но ние все пак не разбираме какъв е проблемът. Защо силветата и анжелките си скубят взаимно косите и затрудняват живота на здравките, които искат спокойно да пробутват предимно себе си по света, а разни истерички им създават тревоги?! Съперничат си кой е заслужил повече пред началството!? Едната го славослови денонощно, другата редовно го предлага за награди. Е, на всеки две години, но сумите от тях са солидни и гошко може да издрапа една ненаградена година с припечелените мангизи.

Който е по-умен от нас, да ни каже защо е спорът на двете враждуващи партии, ние наистина не разбираме.

Ама преводачката на Господинов Анджела Родел била директор на програмата „Фулбрайт“?! Че какво му е лошото, бре, Димчева, Посолството успя да ни натресе купища посредствени политици и режисьори, че един гошко ли ще му се опре?! Мощна държава е САЩ, също като СССР, пък ние сме една плюнка на картата и трябва да слушкаме Биг Брадъра. И преди разни савецки преводачки ни натрапваха единствено правилната линия, сега географията малко се смени, трябва да сричаме по нея не републики, а щати, но другото всичко си е по старому.

Гошко е велик! Още повече, че и „Гардиън“, „Ню Йоркър“ и журито на наградата „Стрега“ в Италия потвърждават основанията на оргазмите силвиеви.

Е, не може всички да са купени!

Дали да подскажем малко на силветата, или да ги оставим да тънат в самодоволното си невежество? Марионетките не могат да видят конците и кукловодите си, късогледи са. Причината за заболяването им са алчност, продажност и конюнктурност. Лечение няма.

За останалите да преговорим малко материала пак. Западният свят отдавна се управлява от единен център на мизантропията и диктатурата е неговата маша. Послушание, политкоректност и посредственост са трите кита, на които се крепи глобализмът.Гардиън“, „Ню Йоркър“ и журито на наградата „Стрега“ са само три от безбройните пипала на октопода. Всяко от тези пипала има малък продажен мозък в себе си, но те всички са ръководени от един център.

Който разбрал, разбрал!

Хайде да си представим, че Георги Господинов не беше издаван от агресивната Божана Апостолова и не беше превеждан с благословията на „Отворено общество“ и „Америка за България“: щяха ли неговите писания да бъдат преведени вече на 48 езика?“пита в своя статия Анжела Димчева.

Щяха, Димчева, щяха! И пловдивската баба, и НПО-тата, и цитираните от теб мизантропски организации са само пипала на октопода. Такива са и гошковците. Днес Централният мозък решава да награди 45-то и 67-то си пипало, утре 666-то.

Кой ще го спре!?

За другото си права, ама защо да предизвикваме силветата да лепят пак голи цици по амбразурите! Толкова им е умът, не можем да искаме от хора със затруднено мислене да прелитат от цвете на цвете като пеперуди, или да напишат нещо сносно. Екзюпери го е казал.

Към Чалготеката:

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *